Etimologie: singur

Sarbatoare: 27 august

 

Monica se remarca prin distanta pe care o pune intre ea si ceilalti fapt ce le determina pe persoanele din anturajul sau sa o considere orgolioasa si rece. Monica este o persoana neincrezatoare, nelinistita si introvertita, secretoasa, enigmatica si rezervata. Curioasa si intuitiva, Monica este o femeie perspicace si autoritara. Antisociala, egocentrica, Monica este selectiva, prefera sa ramana singura decat sa fie prost insotita. Se simte adesea diferita de ceilalti, mai mult sau mai putin originala, marginala chiar deoarece alege sa nu respecte traditiile, are cu totul alte principii.

 

Copil, Monica este inteligenta si disciplinata. Mediul familial isi lasa o amprenta decisiva asupra destinului sau. Monica simte nevoia sa fie iubita. Daca in mediul familial nu domneste armonia, Monica va fi o introvertita si o izolata. Parintii trebuie sa ii dezvolte sociabilitatea si sa favorizeze o activitate artistica.

 

Monica cauta armonia, linistea si autenticitatea. Este o persoana meticuloasa, maniaca chiar, nu suporta mediocritatea si vulgaritatea. Nu este indiferenta nici artei, nici confortului. Viata sentimentala este importanta in ochii sai, mult prea importanta chiar deoarece nu ii va ierta nicio greseala alesului inimii care trebuie sa fie perfect. Monica apreciaza un lucru bine facut si este prima care reface un lucru daca rezultatul nu este la inaltimea asteptarilor sale. Alegerile in viata ii sunt ghidate de afinitatile spirituale sau intelectuale, are tendinta sa fie sceptica in unele cazuri.

 

Din punct de vedere profesional, Monica ar putea continua o afacere de familie. In caz contrar, va fi tentata de o profesie artistica sau estetica, de o profesie din domeniul restaurarii, gastronomiei, comertului, igienii sau de o profesie ce necesita precizia. De asemenea, nici profesiile din domeniul modei, a tehnologiei moderne, profesiile in raport cu psihologia sau ezoterismul, domeniul medical sau paramedical nu ii vor fi indiferente.

Lasă un răspuns