Etimologie – cel fara pereche, cel fara egal, rar, pretios

Sarbatoare –

Nadir este o persoana sensibila, timida si emotiva. O persoana destul de greu de inteles si de patruns. O tendinta il determina sa se afirme, sa straluceasca, vizeaza spre autoritate in timp ce alta este dependenta de semeni, il determina sa se supuna, sa coopereze. Lui Nadir ii va fi destul de greu sa armonizeze aceste doua tendinte si sa isi afirme personalitatea. Timid in mod obisnuit, Nadir este capabil sa treaca prin faze de furie si agresivitate cand ceva nu este pe placul sau. In realitate, Nadir are nevoie sa straluceasca, sa dirijeze, sa fie admirat si risca sa devina vanitos. Ii plac in special proiectele mai dificil de realizat deoarece greutatile il stimuleaza. De-a lungul vietii cauta o anume siguranta, atat afectiva ca si financiara, va fi mai dependent afectiv de mediul sau decat si-ar dori. Nadir este un spirit viu, curios, analitic,inteligent, nerabdator si hiperemotiv. Copilaria lui Nadir nu este un foarte usoara. Este posibil sa aiba probleme cu unul din parintii sai ceea ce poate provoca tulburari in cazul acestei persoane sensibile. Darul pentru limbile straine trebuie cultivat la Nadir. Deoarece are tendinta sa fie mai lenes parintii trebuie sa se asigure ca Nadir este autonom. Destul de temator in copilarie, impresionabil, imaginatia ii joaca feste uneori ceea ce ii poate provoca cosmaruri si teama de intuneric.

Nadir are nevoie sa fie securizat din punct de vedere financiar, este atras de bani deoarece puterea conferita de acestia contribuie in ochii sai la propria virilitate. Drept urmare, nu va ramane sensibil la semnele exterioare de bogatie. In iubire este ambivalent, adesea dependent de partenera de viata. Ii este destul de greu sa isi exprime sentimentele, poate parea destul de rece. Dar, in realitate este un tandru si un sensibil, usor descurajat de un esec sentimental.

Ambitios, Nadir vrea sa se realizeze cu price pret din punct de vedere profesional. Va fi tentat de profesii in raport cu banii – gestiune, contabilitate, finante, banci, afaceri sau de cele din domeniul comertului sau in raport cu creativitatea.

Lasă un răspuns