Etimologie- ochi mari (Quechua si Aymara)

Sarbatoare-

Naira este o fire foarte secretoasa si foarte rezervata, parand uneori in fata celor din jur extrem de enigmatica. O aura de mister este emanata de popria lor persoana, pe care o intretin cu sau fara voia lor.

Naira adora tot ce este legat de ciudat, straniu, irational sau necunoscut. In plus, poate sa ezite intre doua personaje total diferite sau sa opteze mai degraba pentru unul decat pentru celalalt. Poate sa fie astfel, extroverita, curajoasa, independenta, mobila, tentata de aventura si de necunoscut. Deci poate sa fie foarte pasionata de tot ce face, dar nu staupe ganduri atunci cand vine vorba despre a urma un itinerariu, fiind in cautare de tot ce este nou. Dar, in acest caz, poate sa dea dovada si de neliniste, de lejeritate si chiar de instabilitate. Sau pot sa fie foarte bine si introvertita sau mai cerebrala, mai interesata de introspectie decat de actiune, nestiind uneori cum sa faca fata emotiilor si sentimentelor sale.

Naira este deci o persoana care este inclinata mai degaba inspre indoiala, inspre lipsa de incredere in sine, dar si da dovada de o teama sau o neincredere cu privire la tot ce tine de aceasta viata.

Curioasa ei alchimie interioara contribuie la personalitatea sa. Elanul si entuziasnul sau alterneaza uneori cu inhibitiile si cu pesimismul. Un lucru care o va face rand pe rand sa fie rand pe rand, indrazneata, cuceritoare si mai apoi, timorata. In orice caz, este o femeie aparte, care, nu tine cont de itinerariile traditionale.

Naira este interesata de tot ce tine de mister, de filosofie si de misticism sau de tehnici noi de avangarda. Adora sa stea linistita si nu apreciaza deloc cand cineva ii bruiaza linistea. Are nevoie sa stea uneori singura.

In domeniul iubirii, nimic nu este simplu pentru ea, atat in ceea ce priveste sexualitatea, cat si in ceea ce priveste afectivitatea. Uneori, se simte neinteleasa, dar are unele inhibitii care nu o lasa sa comunice cu adevarat.

Naira va fi atrasa de profesiile putin mai banale si foarte opuse, profesiuni specializate si de avangarda in raport cu moda, pubilcitatea si calatoriile.

Lasă un răspuns