Etimologie– Dar de la Dumnezeu (ebraica)

Sarbatoare– 7 martie

Nathan este o persoana care tine foarte mult la traditii si la cei din jurul sau. Este si foarte sensibil si rezervat. Nu este Toma Necredinciosul, dar este mereu foarte prudent in tot ceea ce intreprinde. Nu trebuie sa fie fortat, ci trebuie sa i se dea timp sa se adapteze.

Nathan are un suflet de artist si cel mai adesea este cu capul in nori. Simte mereu nevoia sa fie linisit si incurajat. Nu ii place insa neprevazutul si detesta sa isi piarda timpul aiurea.

Nathan este si o persoana rezervata. Iubeste sa se afle in compania celorlalti, dar nu este genul care sa se angajeze intr-o conversatie cu un necunoscut. Este mereu foarte vesel si jovial iar cei din jur isi doresc sa il cunoasca. Iar natura sa mai rezervata nu este niciodata remarcata.

Este dotat cu o inteligenta remarcabila si este capabil sa duca la bun sfarsit chiar si cele mai ambitioase proiecte. Nu este genul care sa renunte foarte usor sau sa lase garda jos. Nathan ia totul ca pe o provocare si isi atinge obiectivele orice ar fi.

In viata lui Nathan, totul trebuie sa fie organizat la perfectie. Niciun obstacol nu ii poate sta in cale. Dar aceasta trasatura de caracter este si cea care ii va limita actiunile.

Nathan este foarte romantic dar nu vrea sa isi marturiseasca sentimentele celei pe care o iubeste. Dar cele care il vor alege se pot bucura de o viata d ecuplu demna de basme. Atunci cand iubeste pe cineva, Nathan da tot ce e mai bun din el si ar face orice pentru ca partenera sa sa fie fericita mereu. Nu tolereaza insa tradarea si va renunta la relatie chiar daca este profund atasat de cea care l-a tradat.

De asemenea, prietenia este sacra pentru Nathan. Este alaturi la bine si la greu de prietenii sai si pretinde ca si acestia sa fie la fel pentru el. Dar cei care nu au aceleasi opinii cu ale lui nu sunt vazuti deloc cu ochi buni de catre el si nu sunt considerati prietenii lui.

Ti-a placut?
Articolul precedentSemnificatie nume Alana
Articolul următorSemnificatie nume Aaron

Lasă un răspuns