Etimologie – victoria poporului (grec)

Sarbatoare – 6 decembrie

Nicolas este un carismatic dar este constient de faptul ca nu trebuie sa profite prea tare de acest lucru. Prefera sa se descurce datorita laturii sale seducatoare innascute. Este un barbat rezervat nelinistit caruia, chiar daca este fermecator si comunicativ, nu ii place sa vorbeasca despre el, este destul de secretos. Stie sa se arate dinamic si voluntar. Dotat cu o mare forta de convingere, ii place sa comande si sa fie mereu pe primul loc. Nicolas poseda o serie de capacitati de organizare de necontestat si nu apreciaza deloc rolul de simplu executant. Capacitatea sa de munca este mare. Inteligenta sa este practica dar si analitica si spiritul sau este destul de sceptic, critic, uneori chiar caustic.

Uneori, pentru a se apara sau pentru a se proteja tinde sa fie ironic. Dar, numarul sau norocos, 6, il poate conduce in egala masura spre drumul irationalului deoarece intuitia sa, daca este dispus sa o asculte, este dezvoltata si se dezvolta in permanenta. Acelasi numar este in egala masura principala cauza a problemelor sale, a anxietatii de care sufera. Copil, Nicolas este independent si poate fi chiar mult prea independent spre nemultumirea parintilor sai. Se inchide destul de des in sine, mai ales cand nu ii convine ceva. Cel mai adesea, parintii il gasesc scufundat in cartile sale preferate. Prefera singuratatea decat sa fie in compania unei persoane pe care nu o place. Parintii trebuie sa se asigure ca la Nicolas sunt dezvoltate notiunea de cooperare si de partaj.

Lui Nicolas ii place linistea si armonia, studiul si reflexia. Este adesea interesat de stiintele de avangarda (informatica). Uneori este interesat de religie sau de irational. Pe plan sentimental este destul de rezervat si incearca sa isi ascunda marea sensibilitate care il caracterizeaza in spatele unei fatade de persoana rece care il poate faca sa treaca drept insensibil in fata altora. Este fidel atunci cand iubeste. Extrem de exigent in alegerile sale extrem de elitist, Nicolas poate cunoaste singuratatea. Daca isi gaseste sufeltul pereche, cea cu care sa imparta totul, va fi foarte fericit. O va alege in functie de afinitatile sale intelectuale, culturale, spirituale comune.

Profesiile susceptibile sa ii convina la varsta adulta lui Nicolas sunt cele liberale sau comerciale, in special cele din domeniul stiintific sau tehnic, activitati in raport cu avangarda, moda sau arhitectura.

Lasă un răspuns