Etimologie: Victoria poporului
Sarbatoare: 6 Decembrie

 

Popular si apreciat in onomastica romaneasca, prenumele de fata Nicoleta este forma feminina a numelui de Nicolae. Specialistii spun ca prenumele de Nicoleta provine de la numele de la Nikolaos. In plus, Nike era considerata zeita victoriei, de aceea semnificatia prenumelui Nicoleta este victoria poporului.

 

Nicoleta este o femeie fermecatoare, blanda si placuta chiar daca in unele situatii se dovedeste a fi introvertita, prudenta si neincrezatoare. Emotivitatea sa este puternica, sensibilitatea sa la fel. La cel mai mic traumatism afectiv, Nicoleta poate deveni extrem de vulnerabila. Nicoleta are tendinta sa se protejeze de astfel de probleme, fapt ce nu o impiedica sa fie generoasa si mereu preocupata de ceilalti.

 

De o mare plasticitate emotionala, Nicoleta se refugiaza in vise sau in himere mai mult sau mai putin realiste sau utopice, poate fi extrem de atrasa de tot ceea ce tine de sfera magicului, fantastic, de pradisuri artificiale (in special daca este nascuta in zilele de 9, 18 sau 27).

 

Extrem de preocupata de familia sa si de responsabilitatile care presupun acest lucru, Nicoleta poate face usor abstractie de ea insasi. Astfel, copil fiind, Nicoleta va fi sora cea mare care o va inlocui pe mama ori de cate ori este nevoie.

 

Mare atentie: nu abuza de increderea Nicoletei, de generozitatea sa: Nicoleta se sacrifica doar pentru persoanele din familia sa. Educatia sa trebuie sa fie riguroasa, parintii ei trebuie sa evite orice forma de agresivitate. Le recomandam parintilor cu fetite ce poarta numele de Nicoleta sa le dea inca de la o varsta frageda la teatru sa la orice forma de expresie artistica pentru a-i permite sa isi depaseasca emotivitatea de care da dovada in unele situatii.

 

Umanista, Nicoleta este o persoana devotata si o atrage tot ceea ce tine de miscare comunitara. Receptiva, intuitiva, cu o imaginatie debordanta, Nicoleta adora sa viseze si sa idealizeze, este interesata de tot ceea ce tine de arta. In ceea ce priveste planul sentimental, Nicoletei ii va fi destul de greu sa isi depaseasca limitele deoarece abnegatia sa o poate determina sa o ia pe un drum in care fericirea nu este pe primul loc.

 

Nicoleta viseaza sa locuiasca intr-o casa la tara sau intr-un loc retras in care va putea trai linistita chiar daca ii este teama de singuratate. Este atrasa de tot ceea ce este ciudat sau original ceea ce explica de altfel si faptul ca se simte uneori marginalizata. Viata sa sentimentala este mai degraba complicata. Se simte adesea neinteleasa insa nu face niciun efort pentru a rezolva aceasta problema.

 

Nicoleta exceleaza in profesii cu caracter umanitar si social chiar daca nu poseda o veritabila vocatie (arta, religie, drept, invatamant sau sanatate mai ales daca este nascuta intr-o zi de 6,9, 15, 18, 24 sau 27). Si in ceea ce priveste alegerea meseriei Nicoleta este atrasa de ceea ce este ciudat, mai putin conventional ( terapeut, parapsiholog, astrolog), profesii comerciale aflate in stransa legatura cu alimentatia (hotel, patiserie, bucatarie, dietetica), activitati legate de calatorii.

5 COMENTARII

  1. Ce mișto chiar este un pic adevărat 😂😂😂O:-)

  2. Nu stiu cum, dar acest articol chiar ma defineste… Extrem de mult… Intr-un punct in care nici eu nu credeam ca pot fi „definita”…

  3. Serios mai descris în această „compunere”.
    Când citeam credeam că mă spionezi și mai descris.
    Chiar iubesc aretele și sunt foarte,FOARTE sensibila chiar și în lumea virtuala😑🌚

Lasă un răspuns