Etimologie- ochi frumosi (hindusa), fetita (spaniola), gratie (ebraica)

Sarbatoare-  4 ianuarie

Nina este o femeie unica si sofisticata. Aspira mereu la ordine si la echilibru. La toate acestea se mai adauga si marea sa sensibilitate.

Nina este insa si o persoana destul de contradictorie, deoarece are o latura mai independenta si autoritara, dar si una dependenta, pasiva si concilianta. Aceste doua tendinte antagoniste se pot armoniza si am putea spune despre ea ca este « o mana de fier intr-o manusa de catifea ».

Nina stie cum sa ii asculte pe cei din jur dar este si foarte atenta la propriile sale nevoi sau dorinte. Iar din cauza faptului ca isi ascunde mereu emotiile, poate sa fie acuzata ca este o persoana rece, distanta, insensibila chiar. Dar chiar nu ii place sa isi arate fragilitatea sau vulnerabilitatea. Deci de fapt orgoliul, mandria si demnitatea de care da dovada sunt de fapt doar de fatada.

Nina este si o persoana extrem de emotiva, care va oscila intre nevoia de autonomie si de libertate. In copilarie simte nevoia de autonomie si de libertate. Dar este si foarte dependenta de familia sa. Are nevoie deci de trandrete si de siguranta si sa invete de foarte devreme sa fie cat mai responsabila. Nina adora sa le faca pe plac celor din jur iar principala sa motivatie este data de complimente.

Nina adora sa straluceasca in societate, sa fie admirata si seducatoare. Este perfectionista si vrea sa fie mereu pe primul loc, indiferent de domeniu. Ambitia sa este una imensa. Dar se va zbate intre dorinta de a-si intemeia o familie perfecta si vocatia de casnica si intre dorinta de a-si gasi o meserie de avengura. Dar in ambele cazuri va ramane cu o anumita insatisfactie. Dar in ciuda laturilor sale antagoniste, cu putine eforturi, Nina va reusi sa gaseasca armonia in toate domeniile din viata sa.

Nina va fi atrasa de meseriile in care se cere creativitate sau in cele legate de domeniul esteticii, dar si in cele care este nevoie sa dea sfaturi, sa ii asculte pe ceilalti sau in care trebuie sa se asocieze sau sa colaboreze cu cineva.

Lasă un răspuns