Etimologie- frumoasa, placuta sau cea placuta privirii (ebraica)

Sarbatoare- 21 august

Noemi este un nume biblic, foarte popular in intreaga lume. Un nume care se pare ca vine de la numele ebraic Noah, care inseamna calm.

Noemi este o persoana mai secretoasa si mai rezervata si pare in ochii celor din jur foarte misterioasa. Este si o  fire introvertita care tinde sa isi puna foarte multe intrebari. Dar Noemi stie in acelasi timp cum sa iti cultive latura inaccesibila pentru a-i seduce pe cei din anturajul ei.

In plus, Noemi poseda un simt critic foarte dezvoltat si este foarte interesata de domeniul stiintelor exacte. La ea, prietenia este un lucru sacru si se tine departe mereu de superficialitate. Si totusi, are tendinta de a fi si solitara.

Noemi este si o persoana cu o personalitate foarte interesanta si puternica in acelasi timp. Are o intuitie foarte puternica si tinde sa aiba premonitii. Poate sa fie deci chiar si un medium. Este in cautarea permanenta a intelepciunii. Dar este de o timiditate si de o emotivitate aproape bolnavicioasa deci nu este inarmata asa cum trebuie in fata dificultatiloe vietii. Fuge din cauza greutatilor si se inchide in sine la cel mai mic soc.

Fara indoiala, din aceste motive, Noemi este atrasa de catre persoanele care au aceleasi idei ca si ea.

Copilul Noemi este foarte fragil din punct de vedere emotional si lipsit de vitalitate destul de des. Simbioza cu mediul familial este necesara pentru echilibrul sau. O neintelegere in cadrul familiei ar putea avea consecinte dezastruoase asupra dezvoltarii sale armonioase. Fetitele cu numele de Noemi sunt visatoare si angoasate si tind sa puna o multime de intrebari cu privire la lucrurile din jur. Este si foarte studioasa si austera, asta daca blocajele afective nu intervin in drumul sau.

Noemi este foarte atasata de familia sa si are un simt matern foarte dezvoltat. Nu isi poate imagina viata fara copii si familie. Se va descurca perfect si in domeniul profesional in rol de mediator, de sfatuitor conjugal sau arbitru. Dar datorita aspiratiilor sale nonconformiste, Noemi poate sa se descurce de minune si in domenii precum inteligenta artificiala sau medicina.

Noemi adora si secretele, ezoterismul, linistea si este foarte atrasa de religie si de tot ceea ce este neobisnuit sau magic.

Lasă un răspuns