Etimologie- al noualea (Latina)

Sarbatoare- 2 martie

Nona este o persoana cu o personalitate extrem de puternica, stapana pe sine in orice situatie. Vrea sa se auto-depaseasca mereu. Este lucida, este meditativa si nu judeca niciodata fara sa investigheze inainte.

Este voluntara, serioasa, uneori foarte grava, stiind insa cum sa se distreze sau sa se destinda atunci cand este cazul. Este si amicala si simpatica atunci cand trebuie, comunicativa si sociabila.

De asemenea, Nona este mai degraba capricioasa si colerica, non stop in miscare, fiind foarte greu sa te tii dupa ea. Dupa parerea ei, are un mesaj foarte important de transmis celor din jur.

Nona este capabila de lucuri mari in domeniul iubirii. Dar poate sa fie cea mai entuziasmata intr-o zi si cea mai dezamagita  in urmatoarea zi. Toate trasaturile de caracter sunt dominate de starea sa de spirit pe moment. Este dotata cu cea mai mare putere de seductie, jucandu-se uneori cu sentimentele, ca sa fie ascultata si urmarita. Adora sa fie inconjurata de prieteni, prieteni pe care ii schimba insa destul de des.

Poate sa fie tandra si afectuoasa pentru a nu ramane singura, echilibrul sau fiind strans legat de intimitatea din cuplu.

Nona este seducatoare, este interesata de aparenta sa, tine foarte mult la imaginea sa si la efectul pe care il are asupra celor din jur. Este supla si indemanatica, usor adaptabila, dand dovada de o usurita minunata in comunicare, exprimandu-se cu un vocabular ales, iubind sa se joace cu cele mai frumoase cuvinte, pentru a nu trece neobservata.

Si chiar daca uneori se arata cam autoritara, aroganta si colerica, acest lucru se intampla pentru a-si ascunde timiditatea sau nesiguranta care o cuprinde uneori.

Cu Nona nu ai cum sa te plictisesti. Viata sa este  plina, cu adevarat fantastica. Dar sentimentele sale sunt mereu ca intr-un montagne –russe deci nu are cum sa duca o viata calma si senina.

Se va simti cel mai bine in meseriile legate de comert sau in cele care reuseste sa se exprime din plin. Dar si cele care sunt in raport cu creativitatea sau cu exprimarea in scris.

Lasă un răspuns