Etimologie: Dumnezeu este milostiv

Sarbatoare: 21 ianuarie

 

Oana este o persoana energica, alerta si comunicativa. Sarmanta si eleganta, Oana este dornica sa se faca placuta. Este extrovertita si simte nevoia sa fie inconjurata de prieteni. Comunicativa, Oana adora sa vorbeasca, sa schimbe idei si sa isi distreze anturajul. Adaptabila, Oana poseda un spirit critic si un simt acut al observatiei. Rapida si vicleana, Oana stie cum sa profite de oportunitatile care ii apar in cale. Este curioasa si interesata de multe lucruri, ceea ce o poate conduce spre o anumita instabilitate. Ii plac calatoriile, este melancolica si ii place sa se distreze.Vanitoasa, Oanei ii place sa fie complimentata.

 

Copil, Oana este cuminte si placuta, extem de energica. Preocupata de mediul familial, Oana depune eforturi pentru a le face mereu pe plac parintilor, sa ii faca mandri. Simte nevoia sa fie inconjurata de iubire si este extrem de vorbareata. Parintii trebuie sa o asculte mereu cu atentie si sa ii raspunda mereu la intrebarile numeroase. Generoasa si interesata de ceilalti, Oana este o sora mai mare atenta si grijulie. Parintii trebuie sa o implice in activitati de grup pentru a-i dezvolta simtul solidaritatii.

 

Rafinata, sensibila si pasionata de arta, Oana va depune multe eforturi pentru a fi apreciata de cei din jur. Viata sentimentala este primordiala pentru Oana insa isi va alege destul de greu un partener de viata din cauza exigentei si pretentiilor. Pe langa faptul ca este exigenta, Oana este si perfectionista. Prin urmare, partenerul sau de viata trebuie sa fie perfect, in conformitate cu criteriile personale.

 

Preocupata de viata afectiva, Oana se va lasa influentata de sfera familiala in alegerea profesiei. Oana ar putea fi interesata de domeniul medical, artistic, jurnalistic sau bancar. De asemenea, profesiile care necesita creativitate (arta, estetica) sau precizia si minutiozitatea ar putea fi pe placul Oanei.

2 COMENTARII

  1. Deci pot spune ca ma regăsesc 100% in acestă descriere. Mulțumesc. O surpriză plăcută sa găsesc acest articol.

Lasă un răspuns