Etimologie- al optulea (latina)

Sarbatoare- 20 noiembrie

Octavia este o persoana foarte distinsa si foarte rafinata, plina de clasa care nu are cum sa lase pe nimeni indiferent. Este rabdatoare, supla, o companie placuta care castiga foarte repede increderea celor din jur.

Deci Octavia are o personalitate destul de puternica, este energica, voluntara si independenta. Aparenta sa este una foarte agreabila, deoarece stie atunci cand este cazul, cum sa fie supla, maleabila, adaptabila si primitoare.

Este o persoana completa si foarte complexa, trecand destul de des prin faze de exteriorizare. Are nevoie de ajutorul celor din jur, dar uneori are tendinta de a se inchide in sine pentru a medita si a trage linie.

Octavia are un caracter coleric, fiind foarte nervoasa si emotiva pierzandu-si destul de repede sangele rece. Poate parea la prima vedere pretentioasa, dar este anxioasa, mai degraba.

Este foarte curioasa si are un caracter destul de dificil. Ii lipseste continuitatea in eforturile pe care le depune si nu duce lucrurile sau proiectele pe care le incepe la bun sfarsit.

Dar cu toate acestea, Octavia este foarte inteligenta, avand o memorie analitica, nelasand nimic sa ii scape. Are nevoie de o multime de reusite pentru a simti ca traieste din plin, are o mare capacitate pentru asta, dar uneori are tendinta de a abuza de lucruri si de oameni din cauza lipsei de umanitate.

Octavia mai este caracterizata printr-o afectivitate foarte nervoasa, impulsiva si egoista. Este foarte posesiva, chiar tiranica uneori.

Are dificultati in exprimare iar imaginea rece pe care o afiseaza cel mai adesea duce la o multime de neintelegeri cu cei din anturajul sau. Este foarte capricioasa si are tendinta de a-si idealiza partenerul.

Octavia este foarte cerebrala, putand oscila intre reflexie si meditatie, speculatiile psihicului si preocupari metafizice. Adora cuvintele si schimburile intelecuale dar si distractiile si tot ce are lumea de oferit.

Octavia este o persoana foarte ambitioasa. Se va simti cel mai bine in cadrul unor meserii precum cele comerciale sau independente sau a celor care se raporteaza la vorbit si la voce.

Dar inainte de toate, Octavia va trebui sa invete sa ii respecte pe ce din jur si sa ii iubeasca in acelasi timp.

Lasă un răspuns