Etimologie: al optulea

Sarbatoare: 22 martie

Octavian este un barbat energic si voluntar. Ii place sa dea ordine, sa conduca, sa fie un model pentru ceilalti, sa duca o viata perfecta. Exigenta si disciplina sunt cuvintele de ordine dupa care se ghideaza in viata. Octavian nu suporta nici mediocritatea, nici superficialitatea. Punctele sale forte sunt fara indoiala curajul si determinarea, autoritatea sa naturala, integritatea, rezistenta, darul organizarii si stabilitatea.

Punctele sale slabe sunt strictetea, rigiditatea si intoleranta. Octavian are tendinta sa fie mult prea ocupat de ceea ce fac cei din jurul sau decat de propria sa viata. Octavian este un ambitios care incearca sa isi impuna de cele mai multe ori punctul de vedere. Datorita personalitatii sale puternice, Octavian viseaza sa ajunga cat mai sus, sa se implineasca atat din punct de vedere personal cat si profesional.

Copil, Octavian este responsabil si muncitor, se simte cel mai bine in mediul familial. Parintii trebuie sa il lase sa isi exprime liber sensibilitatea care are tendinta sa fie reprimata si sa ii favorizeze un centru de interes artistic.

Octavian simte nevoia sa fie iubit, ii place sa seduca, sa se implineasca din punct de vedere intelectual, sa fie un model pentru persoanele din jurul sau. Ii este teama ca nu va fi inteles, nu ii place sa fie judecat. Din punct de vedere sentimental, unei persoane de sex opus ii va fi destul de greu sa il cucereasca si sa il multumeasca din cauza ca este exigent. Partenera sa de viata trebuie sa fie aproape perfecta: frumoasa, demna, fidela si o gospodina excelenta. Perfectionist si maniac, lui Octavian ii place ordinea si disciplina, curatenia in casa.

Din punct de vedere profesional, Octavian se va orienta spre o meserie din sfera Administratiei sau din domeniul politic. Si stiintele exacte (matematica, gestiunea, economia, chimia sau fizica) pot fi pe placul sau.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns