Etimologie: se raporteaza la masline.
Sarbatoare: 5 martie. Olivia a fost o martira din secolul al II-lea iar relicvele sale se afla la Brescia.

 

Olivia este o persoana putin mai bizara am putea spune. De ce? Deoarece o alchimie mai bizara este cea care ii compune personalitatea, cea dintre cifrele 5 si 7. Olivia este deci o femeie mai secretoasa, mai bizara, este in acelasi timp interiorizata, este tentata de catre speculatiile spiritului si este activa, dinamica, intreprinzatoare, o persoana care iubeste libertatea si aventura.

 

Olivia este si o persoana mai nelinistita, mai ingrijorata si mai nervoasa care cultiva spiritul sau si care tinde sa gandeasca si sa mediteze mult. Are un caracter mai umbros si rezervat si da uneori impesia ca nu este deloc sociabila. Poate parea uneori si total diferita de ceilalti din jurul sau. Si asta deoarece fie se inscrie in rolul sau de marginalizata, de sceptica, de critica sau de independenta, de inovatoare, fie deoarece se retrage ea insasi cu buna stiinta deoarece nu se mai simte in largul sau in lume.

 

Orice ar fi, este si o femeie care are nevoie de actiune si de miscare si care nu ezita atunci cand vine vorba despre a-si pune sub semnul intrebarii toate actiunile.

 

Numarul activ 32 care o caracterizeaza, vorbeste foarte bine despre acest climat al sau electric si eclectic si acest ritm draconic, cu niste blocaje inevitabile pe drum dar cu un rezultat mai mult decat pozitiv pe termen lung.

 

Mergand mana in mana cu personalitatea sa derutanta, dispozitia sa este la fel de schimbatoare, la fel ca si capacitatea sa de a actiona. Libertatea reprezinta pentru ea un concept esential, o valoare, deoarece este facuta sa traiasca fara niciun fel de constrangeri. Nu se teme deloc de solitudine.

 

Atunci cand este copil Olivia poate sa para un gen de copil indisciplinat, incapabil sa stea locului nerabdator, hipernervos chiar instabil. Trebuie sa o linistesti mereu si sa instaurezi un dialog si raspunzand la fiecare din intrebarile ei.

 

Olivia iubeste sa iasa in evidenta si sa nu mearga pe caile batatorite deja. Este atrasa de tot ceea ce este original si reprezinta avangarda. Poate sa oscileze intre un caracter rational, cartezian si intre opusul sau irational, mistic, atras de tot ceea ce este minunat. Apreciaza calmul si linistea, viseaza sa traiasca intr-un loc retras dar cu toate avantajele adunate ale civilizatiei.

 

Este si putin solitara si iubeste sa studieze. Iubeste domeniile in care sa se poata dezvolta sau afirma din plin. Isi planifica orice miscare dar este uneori si foarte nerabdatoare. Cum sa ii explici ca lumea nu se construieste intr-o zi sau ca totul se va intampla cum vrea ea dar ca trebuie sa astepte? Este in cautare mereu de noi lucruri si de lucruri care o uimesc. Este pasionata de istorie, de misticism, de arta. Este mereu gata sa descopere ceva nou. Munca la birou nu este facuta pentru ea cu siguranta.

 

Semn astrologic – Pesti.
Culoare – galben.
Numarul norocos – 9.
Piatra pretioasa – topazul.

Lasă un răspuns