Etimologie: oaie

 

Enigmatic, insesizabil, rezervat, timid, neincrezator si secretos, Ovidiu este un barbat extrem de nervos chiar daca pare flegmatic la prima vedere. De cele mai multe ori, Ovidiu se indoieste de el si de capacitatile sale. Din aceasta cauza Ovidiu are tendinta sa se refugieze in spatele unui zambet ironic si unei atitudini detasate, reprimandu-si sensibilitatea. Singuratic, Ovidiu este o natura introvertita care isi pune o multime de intrebari la care nu gaseste intotdeauna un raspuns.

 

Cerebral si intelectual, Ovidiu poate sa cunoasca, de-a lungul vietii, doua forme de spirit complet antagoniste. Fie sceptic, cartezian si pasionat de stiinta, fie mistic, intuitiv, chiar clarvazator, Ovidiu va oscila intre aceste doua tendinte de-a lungul vietii. Ovidiu este idealist, altruist si intelept. Imaginatia sa debordanta combinata cu intuitia sa poate sa il transforme intr-un veritabil geniu. De-a lungul vietii Ovidiu poate intampina dificultati in concretizarea proiectelor care se dovedesc a fi uneori greu de realizat. Insa nu se va da batut, datorita ambitiei sale nemasurate se va stradui sa isi indeplineasca toate obiectivele.

 

Copil, Ovidiu este curios si interesat de tot ce misca si are tendinta de a pune cele mai ciudate intrebari, intrebari ce ii pun adesea pe parintii sai in dificultate. Ovidiu va citi in copilarie toate cartile din biblioteca. Nu se exprima prea usor insa nu este deloc indiferent la dovezile de afectiune. In adolescenta va fi extrem de pudic insa va scapa de pudoare odata ajuns la varsta adulta.

 

Ovidiu tine inainte de toate la libertatea sa si este adeptul schimbarilor dese. Este pasionat de calatorii si va incerca sa ajunga in cat mai multe destinatii cu putinta de-a lungul vietii. Este interesat de tot ce este iesit din comun. Din punct de vedere sentimental este destul de greu de descifrat deoarece se exprima cu dificultate.

 

Ovidiu va fi interesat de o profesie din domeniul stiintelor umane – psihologie, astrologie, numerologie, grafologie, pedagogie say sociologie dar poate alege si o profesie stiintifica.

1 COMENTARIU

  1. […] Ovidiu. Se raporteaza la un vechi patronim roman. Baietii cu acest nume sunt cei mai mandri, cei mai energici si cei mai orgoliosi. Aptitudinile lor sunt cele care le permit sa fie ambitiosi si le confera mijloacele pentru a comanda, de a dirija si de a-si asuma roluri de lideri. […]

Lasă un răspuns