Etimologie: nobil, aristocrat

Sarbatoare: 17 martie

 

Emotivitate, sensibilitate, intuitie, receptivitate, farmec si senzualitate…iata eternul feminin in toata splendoarea sa. Chiar daca la prima vedere Patricia pare o persoana superficiala si lejera, realitatea este cu totul alta: este idealista, utopista uneori si cauta sa dea un sens vietii pentru a se simti implinita. Patricia are nevoie de emotii intense si de experiente noi, nu ii place rutina. Fantezista si boema, Patricia considera ca viata trebuie sa fie asemeni unei reprezentatii teatrale pentru a merita sa fie traita. Iata de ce, adeseori, Patricia este dezamagita si risca sa sufere un dezechilibru interior. Este facuta pentru fericire, pentru viata usoara, nu pentru dificultati.

 

Copil, Patricia este fragila din punct de vedere emotional si se lasa influentata de anturajul familial. Este dornica sa impresioneze chiar daca asta inseamna ca trebuie sa se sacrifice. Curioasa, Patricia se dovedeste a fi instabila uneori. In copilarie, parintii ar trebui sa incerce sa ii dezvolte latura artistica, sa o inscrie la cursuri de dans sau sa invete sa cante la un instrument muzical.

 

Patricia este atrasa de arta, frumusete si armonie, ii place cand domneste pacea in jurul ei, nu suporta, nici conflictele, nici violenta. Din punct de vedere sentimental, Patriciei ii lipseste luciditatea si aspiratiile sale sunt atat de inalte incat unui singur barbat ii este destul de greu sa corespunda.  Prin urmare, deziluziile nu inceteaza sa isi faca aparitia…in schimb, daca iubeste, este capabila de orice sacrificii pentru persoana iubita.

 

Deoarece dragostea este cel mai important lucru pentru Patricia, sfera profesionala este lasata pe un plan secund, doar daca nu isi gaseste adevarata vocatie. Cele mai potrivite domenii pentru Patricia sunt cele din sfera sociala (medical, drept, invatamant), activitati ce necesita expresia orala si scrisa, profesiile artistice sau cele care necesita contactul cu publicul (animatoare, jurnalista).

2 COMENTARII

  1. Perfect adevarat!!!! Impresionant cum ma regasesc in toate… sunt in clasa a 11-a la profil pedagogic..in copilarie am facut cursuri de dans si acum fac canto …

Lasă un răspuns