Etimologie: persoană nobilă
Sărbătoare: 16 martie


Blând, plăcut și fermecător, Patrick este un bărbat seducător și misterios. Caută mereu să intre în grațiile persoanelor din jurul său. Este preocupat de mediul familial cu care simte nevoia să fie în armonie, familia este pentru el pe primul loc. Excelează în momentele în care este pus în poziția celui care consolează, susține sau se ocupă de ceva. Este genul de persoană care valorizează responsabilitățile. Cu toate acestea, dacă familia sa nu are grijă să privilegieze schimburile și contribuie în a-i dezvolta latura narcisistă, Patrick ar putea să o ia pe un drum greșit, cel al egoismului.


Patrick este cel mai adesea perfecționist, uneori chiar maniac, chiar dacă această tendință nu se exprimă pe deplin decât în unele domenii de predilecție. Exigențele sale se pot exercita în sfera profesională unde nu își permite absolut nicio greșeală, arătându-se vis-a-vis de colegi și de subalterni extrem de exigent și de autoritar. Patrick este independent, îi place tot ce este nou și modern, îi plac schimbările. Nervozitatea sa este destul de mare și se exprimă prin nevoia de a se mișca, prin pasiunea sa pentru călătorii, prin pasiunea pentru viteză. Este atras de aventură și acest lucru i-ar putea cauza un drum anarhic în viață, cu numeroase viraje. Activitatea sa este uneori inegală, aflată în strânsă legătură cu motivația sa.

Copil, Patrick va fi educat cu suplețe și cu fermitate. Nu este cu adevărat util să fie valorizat în permanență deoarece are tendința autosatisfacției în aceste cazuri. În schimb, are nevoie de iubire și de echilibru. Părinții trebuie să îl responsabilizeze încă de mic, mai ales când vine vorba despre responsabilități familiale, pentru a evita narcisismul. O activitate artistică este de încurajat la acest băiat cel mai adesea estet.


Patrick este un individualist căruia îi place să dea ordine și să preia frâiele destinului său. Este ambițios și idealist, caută să strălucească în toate domeniile, să ocupe mereu primul loc. Generos, este capabil de gesturi frumoase, însă acest lucru nu exclude un anume egocentrism. Viața sentimentală și plăcerea ocupă un loc important în viața sa. Patrick este un seducător fără pereche. Fidelitatea nu îl caracterizează mereu însă farmecul da. Autoritar și directiv în cuplu, îi place ca partenera de viață să îl admire și să îi acorde atenția necesară.


Nu este imposibil ca Patrick să reia o activitate familială, o afacere de familie spre exemplu. Dacă nu va face acest lucru, Patrick va fi atras în special de profesiile cu caracter artistic sau estetic, de cele aflate în strânsă legătură cu alimentația, restaurantele sau industria hotelieră sau chiar gastronomie. Sau de profesii aflate în legătură cu medicina, ar putea deveni chiar un paramedic priceput. La un moment dat în viață va realiza cât este de important este să ai grijă de aproapele nostru. Va mai fi atras de meserii în raport cu mișcarea, acțiunea, mobilitatea, viteza sau călătoriile.

Lasă un răspuns