Etimologie – mic, umil (Latina)

Sarbatoare – 29 Iunie

Prenumele masculin Paul reprezinta varianta romaneasca a numelui latinesc Paulus. Paulus a fost un nume extrem de popular in Roma Antica dar si in vremurile medievale, mai apoi incepand cu secolul 18 cand revine in forta.

In limba engleza, corespondentul lui Paul este Pavel. Sf. Paul este considerat de crestini un important lider al bisericii crestine a carui poveste incepe in Noul Testament.Chiar daca la inceput se numea Saul, dupa covertirea la crestinism si-a schimbat numele in Paul.

Paul este un barbat cu caracter puternic. Pasional, neincrezator, cu o natura mai degraba rezervata, lui Paul nu ii place sa iasa in evidenta. In sanul acestei personalitati puternice coexista doua tendinte extreme. Pe de o parte, Paul este un introvertit, o persoana calma si rezervata, rabdatoare, perseverenta. Neprevazutul nu este deloc pe placul sau, are un acut simt al responsabilitatii si o moralitate stricta, austera chiar. Pe de alta parte, Paul este un extrovertit, are o personalitate schimbatoare si tine la independenta sa. Refuza orice fel de constrangere, este adept al libertatii si al placerilor de tot felul.

Paul este adesea un personaj ambiguu a carui fapte nu sunt intotdeauna la inaltimea cuvintelor sau promisiunilor pe care le face. De-a lungul vietii, Paul va trece de la o personalitate la alta, va oscila intre cele doua enuntate mai sus, mai ales daca este nascut pe data de 4 Mai sau 5 Aprilie. Oricum ar fi, Paul acorda o importanta deosebita aspectului sau fizic.

Sobru si demn, Paul reuseste de fiecare data sa se impuna prin fermitatea sa, rezolutiile sale determinate, vointa si puterea de munca, este un exemplu demn de urmat de cei din anturajul sau. Paul este o persoana cerebrala, dotat cu o inteligenta net superioara mediei. Paul gandeste intotdeauna inainte de a actiona. Spirit rational si analitic, Paul este si o persoana intuitiva.

Deviza lui Paul este urmatoarea: Totul sau nimic. Paul este dusmanul declarat al lucurilor facute pe jumatate. Parintii ar trebui sa il structureze invatandu-l de mic sa fie harnic, ca daca vrea ceva trebuie sa ofere si el ceva in schimb. Paul trebuie responsabilizat inca de la o varsta frageda, sa i se inspire anumite principii morale.

Daca ziua de nastere a lui Paul este 5, 14 sau 23, in luna Mai, numarul destinului sau este 5. De aceea, Paul va fi extrem de pasionat de calatorii si va avea tendinta sa isi caute un loc de munca in acest domeniu (ghid turistic). Daca este nascut intr-o zi de 4, 13 sau 22 atunci numarul destinului sau este 4 si va aprecia inainte de toate ordinea, munca si stabilitatea. Paul va fi un sef excelent, isi va respecta absolut toti angajatii.

Este extrem de atasat valorilor sociale, ordinii si traditiilor. Barbat responsabil, Paul va fi in ceea ce priveste domeniul profesional atras de urmatoarele sectoare: pamant (agricultura, constructii, artizanat, minerit), calatorii (import-export, interpret, ghid), stiinte sau economie.

Oricare ar fi domeniul ales, Paul va fi extrem de reponsabil la locul de munca, dornic de progres, autodidact.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns