Etimologie – piatra, stanca, roca, simbol al rezistentei in credinta

Sarbatoare – 27 decembrie

Petra este un personaj destul de contradictoriu deoarece este marcata de doua cifre opuse, 1 si 2, adica o latura independenta si autoritara, activa si o latura dependenta, concilianta si pasiva. Aceste tendinte antagoniste se pot totusi armoniza si am putea spune despre Petra ca este o « mana de fier intr-o manusa de catifea ». Este mereu prezenta pentru ceilalti chiar daca acest lucru inseamna ca trebuie sa se neglijeze pe sine. Oscileaza intre egocentrism si generozitate, depinde de ce persoana din anturaj sau din familie este vorba. Sensibilitatea sa, chiar daca este puternica, nu este intotdeauna evidenta. Tinde sa isi nege emotiile pana in punctul de a fi acuzata de raceala chiar si de insensibilitate. Orgoliu, mandrie, demnitate si atitudine puternica…toate acestea sunt doar de fatada.

Copil, Petra oscileaza intre nevoia de autonomie si de libertate si de dependenta extrema fata de familia sa. Ii este destul de greu sa taie cordonul ombilical care pare ca inca o leaga de mama sa. O educatie ideala ar trebui sa fie una supla, care sa ii confere tandrete, securitate afectiva si sa ii dezvolte simtul responsabilitatii, in special pe plan familial deoarece Petra este o sora mai mare excelenta pentru fratii sai. In plus, adora complimentele, parintii trebuie sa tina cont de acest lucru.

Petrei ii place sa straluceasca, sa fie admirata, stie sa se foloseasca de latura sa de seducatoare atunci cand situatia o cere. Este perfectionista si vrea sa fie pe primul loc pe toate planurile, ambitia sa o cere, fara indoiala. Din punct de vedere sentimental, partenerului sau de viata ii va fi destul de greu sa sondeze misterul care este insasi Petra. In plus, Petrei ii place sa se lase ghicita.

Petra va fi atrasa de profesiile creative sau de cele legate de estetica, de tot ceea ce tine de sfaturi, de ascultatul si ajutatul persoanelor din jur. Ii plac si profesiile care cer colaborare sau asociere cu altii. Va fi serioasa orice drum si-ar alege pe viitor si are ambitia sa reuseasca in tot ce isi propune.

Lasă un răspuns