Etimologie- pios, respectuos (Latina)

Sarbatoare- 30 aprilie

Pia este o femeie cu un caracter foarte puternic, care are doua personalitati diferite si foarte distincte. Pe de o parte este introvertita. Nu pare sa aiba nicio reactie in fata lucruriloe ce i se intampla si isi interiorizeaza toate sentimentele si resentimentele. Este foarte taciturna si impasibila, ascunzandu-se mereu in spatele unei masti reci.

Suferintele sale, durerile sale sau nemultumirile, dar si bucuriile sale toate si le ascunde. Cel mai adesea, este foarte frustrata si atunci cand picatura umple paharul, in loc sa explodeze, Pia prefera sa mearga sa planga singura intr-un colt.

Dar Pia mai are o fata mai vesela si mai puternica. Este increzatoare, plina de gratie si de siguranta. Se deschide in fata oamenilor, este simpatica, zambitoare, plina de viata, foarte sigura pe ea… dar ii va suprinde si deconcerta pe cei din jur cu schimbarile sale bruste de dispozitie.

Pia isi alege personajul pe care vrea sa il joace in functie de circumstante. Atunci cand se afla in preajma apropiatilor, se simte, bine, este joviala si cea mai placuta prezenta. Pia este si foarte emotiva, foarte sensibila, foarte atasata de familie si de camin.

Pia este foarte activa, dinamica si independenta, vrand sa isi ia zborul cat mai repede si sa isi asume responsabilitati. Este mereu in cautarea armoniei si a pacii si este gata sa depuna mereu eforturi pentru a regasi echilibrul de care are nevoie.

De obicei, Pia este foarte diplomata si nuantata, dar uneori din cauza impulsivitatii sau a emotivitatii, poate sa faca o multime de greseli. Totul tine la ea de motivatie. Atunci cand isi doreste ceva cu adevarat, se va mobiliza, va da dovada de curaj, de energie si de vointa pentru a-si atinge scopurile.

Pia nu va suporta sa fie pe locul doi, deoarece isi doreste sa fie un model pentru cei din jur.

In domeniul afectiv, va avea bineinteles, o pozitie dominanta. Este elitista in alegerile pe care le face, uneori prea ezitanta si prea idealista.

Cel mai adesea Pia se zbate intre dorinta de a reusi pe plan profesional si intre familie. Este foarte influentata de familie, nu va alege ceea ce vrea si va fi din aceasta cauza frustrata.

Lasă un răspuns