Etimologie – mare judecator

Sarbatoare –

Ramiro este o persoana carismatica. In unele situatii, prefera sa ramana rezervat chiar daca este de cele mai multe ori carismatic si comunicativ, nu ii place sa vorbeasca despre el, prefera sa fie mai secretos. Este o persoana dinamica si voluntara careia ii place sa ii ajute pe ceilalti cu ce poate. Dotat cu o mare forta de convingere, Ramiro viseaza sa ajunga lider, ii place sa dea ordine, sa comande, sa fie mereu pe primul loc.

Ramiro are ecelente capacitati de organizare si nu apreciaza deloc sa fie un simplu executant, va evita cu oirce pret acest statut. Capacitatea sa de munca este importanta, ambitia nemasurata. Inteligenta sa este analitica si practica deopotriva si spiritul sau tinde sa fie critic, sceptic, chiar caustic uneori. Pentru a se proteja de rautatile celorlalti face apel la ironie.

Copil, Ramiro este independent, poate mult prea independent uneori. Are tendinta sa se inchida in sine de nenumarate ori, mai ales cand cineva il supara sau cand nu ii convine ceva. Il gasim de multe ori scufundat in cartile sale pe care le adora. Prefera sa fie singur decat intr-o companie neplacuta. Parintii trebuie sa incerce sa ii dezvolte notiunea de cooperare deoarece este mult prea personal in unele situatii.

Lui Ramiro ii place linistea, studiul, analiza, meditatia, este interesat si de stiinte. Uneori poate fi interesat de religie si de irational. Pe plan sentimental este destul de rezervat si isi ascunde marea sensibilitate in spatele unei aparente reci ceea ce ii determina pe cei din anturaj sa il considere insensibil. Este fidel daca isi gaseste jumatatea care sa il completeze. O va alege in functie de afinitatile sale intelectuale, culturale sau spirituale comune.

Profesiile care ar putea sa fie pe placul lui Ramiro cand vine vorba de alegerea viitorului profesional sunt cele liberale sau comerciale, specialiatile tehnice sau activitatile alate in stansa legatura cu avangarda (informatica), moda sau arhietctura. Oricare ar fi profesia aleasa, va fi extrem de ambiitos si visul sau va fi sa ajunga departe, sa se faca cunoscut in domeniul in care profeseaza.

Lasă un răspuns