Etimologie: care protejeaza cu intelepciune
Sarbatoare: 7 Ianuarie

 

De origine spaniola, prenumele Ramona semnifica “maini care protejeaza” si este forma feminina a numelor Raymond si Ramon.

 

Ramona este o persoana calma si rezervata, uneori distanta. Ramona este serioasa si profunda dar si timida, onesta si constiincioasa. Poseda mari calitati morale. Rabdatoare, stabila si disciplinata, ponderata, Ramona este o femeie nelinistita. Se indoieste de capacitatile sale, este introvertita si va prefera intotdeauna o relatie unica, autentica. Se indeparteaza de tot ceea ce este superficial, se ataseaza mereu doar de lucrurile profunde si reale. Daca faci parte din cercul sau de prieteni, inseamna ca Ramona te considera o persoana demna.

 

Ramona nu este o persoana spontana, nici demonstrativa, este mai degraba hipersensibila si emotiva care se baricadeaza in spatele unei fatade ce exprima raceala. Stapanirea de sine de care da dovada este luata adesea drept o forma de insensibilitate. Ramona are uneori impresia ca nu este inteleasa. Este mandra si nu ii place sa isi arate vulnerabilitatea. Prefera sa actioneze singura decat sa le ceara ajutorul celorlalti. Rationala si pragmatica, Ramona este mereu cu picioarele pe pamant, se bazeaza pe ratiunea si logica sa in orice circumstanta.

 

Muncitoare, Ramona este o perfectionista, o ordonata, o econoama si o serioasa. Copil fiind Ramona se arata inca de la o varsta frageda extrem de inteleapta si reponsabila, poate sa se plieze fara probleme dorintelor parintilor sai. Are simtul datoriei. Ramona isi va pastra cu strictete gradina secreta pe care o va pastra si o va cultiva de una singura. Daca va avea frati sau surori mai mici, va fi o sora mai mare extrem de responsabila insa nu isi va lasa fratii sa puna mana pe obiectele sale precum cartile de exemplu.

 

Extrem de apropiata de natura, Ramonei ii place simplitatea, tot ceea ce tine de natural, uraste superficialitatea. Are un suflet romantic, aspiratii umanitare si viseaza sa isi gaseasca sufletul pereche. Are un spirit caritabil si sensibil. Care sunt lucrurile care o sensibilizeaza pe Ramona? Religia, poezia, muzica, tot ceea ce este magic, calatoriile. Astfel, din punct de vedere sentimental Ramona va fi impartita intre tendinta sa idealista, romantica si utopista uneori si realismul si luciditatea care o ajuta de cele mai multe ori sa nu comita greseli. Ramona va avea parte de o multime de iubiri platonice, ceea ce o va determina sa viseze la lucrurile pe care nu le poate concretiza cu adevarat, sexualitatea nefiind primordiala in ochii sai.

 

In ceea ce priveste viata profesionala, Ramona va fi atrasa de profesii ce tin de sfera medicala, paramedicala, in raport cu Dreptul, justitia sau magistratura. Este atrasa de tot ce tine de domeniul medical deoarece isi doreste sa ii ajute pe cei din jur cu ceea ce poate. Ramona are nevoie sa se simta in siguranta si nu va fi indiferenta in fata unor meserii sigure precum cele din sfera Adminstratiei. Un anume simt al perfectionismului, o manie chiar o poate indrepta spre meserii aflate in stransa legatura cu igiena si curatenia.

Lasă un răspuns