Etimolgie- Dumnezeu a vindecat (ebraica)

Sarbatoare- 29 septembrie

Raphael, unul din cei trei arhangheli reprezinta forta vindecarii. Un nume original, dar destul de rar intalnit, pentru persoanele tandre si senine.

Intr-adevar, cei care poarta acest nume sunt stralucitori si cultivati si stiu foarte bine asta. Dar sunt si putin pretentiosi, deoarece sunt constienti de valoarea lor. In plus, nici nu au cum sa isi ascunda mandria.

Vivacitatea intelectuala si curiozitatea sunt cele mai importante calitati ale lui Raphael. Raphael este insetat de cunoastere, este spiritual si interesat de tot ceea ce il inconjoara. Este si foarte generos. Ii poti solicita oricand ajutorul si poti fi sigura ca nu vei regreta sau ca nu va da gres. Nici nu te va dezamagi.

Dar Raphael este si teribil de enigmatic si dificil de citit in acelasi timp. Este o fiinta aparte, cel mai adesea perceput gresit de cei din jurul sau. Tinde sa fie introvertit si sa fie interesat de introspectie. Este mereu in cautare de raspunsuri si nelinistit, foarte emotiv si hipersensibil. Dar in spatele racelii cu care trateaza unele persoane se ascunde o dorinta de a se proteja de tot ceea ce il inconjoara.

In fata ostilitatilor, Raphael are tendinta sa fuga, sa se ascunda deoarece simte ca nu este destul de pregatit sau inarmat. Daca nu ajunge sa se realizeze intr-o dimensiune intelectuala sau spirituala, se va simti inadaptat.

Raphael iubeste studiul, sa isi largeasca cunostintele, sa invete tehnici noi, fiind atras si de domeniul SF sau al paranormalului. In domeniul afectiv nu prea isi exprima emotiile sau sentimentele ci asteapta ca acestea sa fie ghicite. Isi asunde sensibilitatea si se plange ca este neinteles.

Meseriile alese de Raphael sunt cel mai adesea deloc obisnuite. Cele in raport cu religia sau paranormalul sunt printre preferintele sale. Dar si cele cu un orar mai special si cele legate de publicitate sau marketing.

Dar Raphael este si foarte rapid, analitic, folosindu-se insa cel mai adesea de ironie si jignindu-i pe cei din jur. Unii sunt de parere ca este la limita insolentei si putin superficial in ciuda dinamismului de care da mereu dovada.

Lasă un răspuns