Etimolgie- splendoare (ebraica)

Sarbatoare- 23 martie

Numele de Rebeca provine din ebraicul « Rivka », care in romana inseamna « splendoare ». Varianta sa latineasca este Rebecca si cea greceasca Rebeka.

Numele de Rebeca este un nume bilbic, aparand in 30 de versete in Biblie. Cele care poarta acest nume sunt foarte serioase si disciplinate, dand dovada de foarte devreme de o inclinatie pentru studiu. Dar sunt si niste femei foarte pasionale si entuziaste care se bucura de viata din plin.

Rebeca este o persoana foarte sociabila care adora sa comunice si sa impartaseasca cu cei din jur ceea ce simte. Este deci un simbol al femeii frumoase, deschise, extrovertite, individualiste si muncitoare care este gata sa depuna oricat de multe eforturi sunt necesare atunci cand vrea sa reuseasca.

Rebeca da dovada deci in orice situatie de o vointa de fier, de ambitie, dar si de o mare sensibilitate. Este uneori rezervata, discreta si timida dar la maturitate va fi cea mai puternica, cu un simt acut al responsabilitatii si al determinarii. In plus, se va descurca foarte bine atunci cand vine vorba despre a avea grija de cei din jur si despre a-i ghida. Este perspicace, intuitiva, este un excelent interlocutor care stie cum sa fie atat o prietena atenta, cat si un sfatuitor minunat.

Uneori insa poate fi destul de autoritara, vrand sa impuna celor din jur conceptiile si convingerile sale. Dar este si independenta, originala, cinstita si voluntara. Rebeca este fara doar si poate o persoana cu cea mai puternica personaliatte.

Copilul Rebeca stie cum sa ii manipuleze pe cei din jur cu maiestrie si ii plac foarte multe activitatile creative precum teatrul, dansul sau desenul. Este prompta, dinamica, se adapteaza foarte usor oricarei siutuatii, este foarte curioasa si foarte inteligenta.

Rebeca adora sa iasa in evidenta si sa fie unica sau cea mai originala. Este interesata de lucrurile neobisnuite, de noutati, de moda, de avangardism, de perfectiune si de absolut. Din acest motiv, are si tendinta de a fi putin selectiva cu cei din jurul sau. Sa dirijeze, sa comande, sa administreze, sa se exprime si sa comunice, sunt lucruri esentiale pentru ea, al fel ca si aerul pe care il respira.

Rebeca viseaza la grandoare, are un ego foarte puternic si vrea sa se realizeze din punct de vedere profesional.

2 COMENTARII

  1. Rebeca adora sa iasa in evidenta …..nu chiar .Sunt foarte timida si nu prea imi place sa comunic .

Lasă un răspuns