Etimologie: cel care foloseste leacuri

Sarbatoare: 13 ianuarie

 

Fin, delicat, rafinat, Remus este dotat cu o anume aristocratie naturala. A da un exemplu celorlalti, a fi admirat si a se face placut, acestea sunt principalele preocupari ale lui Remus. Remus are o vointa puternica, este disciplinat, ambitios, autoritar si plin de viata. Remus poate parea, la prima vedere, orgolios, arogant si egocentric. Cel mai adesea sociabil, comunicativ si generos, Remus are putini prieteni insa acestea sunt demni de a face parte din cercul sau restrans, sunt alesi cu grija. Se exprima cu o deosebita usurinta si stie cum sa fie simpatic. Este o persoana sensibila si interesata de semenii sai.

 

Parintii ar trebui sa evite ca Remus sa fie copil unic deoarece acesta aer putea avea impresia ca este buricul pamantului. Parintii trebuie sa il integreze in colectivitate, sa se asigure de faptul ca achizitioneaza sentimentul solidaritatii. De altfel, arta si limbile straine reprezinta principalele sale centre de interes.

 

Preocupat de imaginea sa, de aspectul sau fizic, Remus este atras de tot ceea ce straluceste. Idealist, Remus si-ar dori sa militeze in sanul unor miscari umanitare, artistice sau sociale. Cauta adesea contactul cu publicul si este pasionat de calatorii. Din punct de vedere sentimental, Remus se dovedeste a fi exigent cu partenera sa de viata. Maniac si perfectionist, Remus are pretentia ca aceasta sa fie plina de calitati. Remus simte nevoia sa isi admire partenera de viata care trebuie sa fie neaparat frumoasa si ingrijita.

 

Arta, creativitatea constituie pentru Remus principalul domeniul de interes (teatru, literatura, pictura, decoratiuni, artizanat). Activitatile independente, cele aflate in legatura cu dreptul, justitia, politica sau sanatatea (asistent medical, chirurg, medic de familie), prezinta in egala masura un interes pentru Remus. Domeniul audiovizualului sau cel al calatoriilor pot constitui alte doua posibilitati pentru Remus.

 

Lasă un răspuns