Etimologie: stralucitor, faima, glorie

Sarbatoare: 30 aprilie

 

Robert este o fiinta sensibila, tandra, idealista si echilibrata. Inspirat si emotiv, Robert este interesat de arta, estetica si tot ce tine de latura umana. Fire rezervata, Robert are nevoie sa se simta intr-o atmosfera favorabila pentru a putea comunica. Robert este o fiinta aparte, secretoasa, misterioasa, de neinteles uneori. Robert nu este un barbat exuberant, se lasa dezvaluit destul de greu.

 

Copil, Robert este calm, bland, timid, isi iubeste familia si simte nevoia de afectiune in permanenta. Apreciaza confortul oferit de caminul familial. Sensibil si gurmand, Robert este o persoana intuitiva. Lui Robert trebuie sa ii vorbesti simplu si direct deoarece are darul de a ghici prefacatoriile sau de a deslusi misterele. Nedreptatea il irita profund.

 

De mic copil Robert este pasionat de istorie, de legende, mituri si de muzica. Parintii ar trebui sa il implice pe Robert in activitati artistice inca de la o varsta frageda. Trebuie sa ii dea responsabilitati, familiale in special. Robert va fi un frate mai mare deosebit de protector. Ii plac activitatile de grup, nu este genul care se izoleaza de restul lumii. Adult, Robert va cauta sa colaboreze si coopereze in permanenta cu persoanele din jurul sau. Are tendinta sa se neglijeze pe sine din cauza ca este o persoana pasiva. Din punct de vedere sentimental, Robert se ataseaza destul de repede de o persoana de sex opus. Va avea nevoie de o partenera exceptionala, dotata cu valori similare.

 

Robert este atras de tot ce este original. Va fi interesat fie de domeniul tehnic (daca este nascut pe data de 4, 13, 22, 31 sau 25 a lunii), fie de stiintele umane (daca este nascut pe data de 2, 11, 20, 18 sau 27 a lunii). Va aprecia in egala masura activitatile legate de calatorii si ar putea face cariera in turism sau transport.

Lasă un răspuns