Etimologie: generatie, fructul arbustului

Sarbatoare:

 

Flegmatica in aparenta, Rodica este o fire calma si rezervata, distanta uneori. Rodica este serioasa si profunda dar si timida, onesta, constiincioasa si dotata cu o multime de calitati morale. Rabdatoare, stabila, disciplinata, voluntara si ponderata, Rodica este o nelinistita. Se indoieste de capacitatile sale si tinde sa se inchida in sine. Introvertita, Rodicai nu ii este teama de singuratate si va prefera intotdeauna o relatie unica in detrimentul mai multor, mai putin autentice. Deloc spontana, Rodica este totusi sensibila si emotiva insa reuseste sa ascunda aceste defecte in spatele unei aparente reci.

 

Rodica are impresia ca nu este inteleasa de persoanele din anturajul sau. Este o persoana mandra careia nu ii place sa isi arate vulnerabilitatea. Va prefera sa de descurce singura in orice situatie, nu ii place sa le ceara altora ajutorul. Bazandu-se pe ratiunea si logica sa, Rodica nu prea viseaza, coboara rapid cu picioarele pe pamant.

 

Copil, Rodica este mult prea inteleapta pentru varsta sa, mult prea responsabila, dornica sa se plieze in orice moment dorintelor parintilor sai. Muncitoare, perfectionista, ordonata, serioasa, Rodicai nu ii place sa se folosesca de autoritatea sa. Rodica tine la obiectele sale personale, nu ii place sa le imprumute.

 

Apropiata de natura, Rodicai ii plac lucrurile simple, detesta lucrurile artificiale. Va cauta, inainte de toate, securitatea, chiar daca rutina si monotonia se instaleaza in viata sa. Viata sa sentimentala este dificila deoarece este o fire rezervata careia nu ii place sa isi exprime sentimentele. Este o persoana fidela si isi va alege partenerul in functie de convingerile morale.

 

Rodica va fi atrasa de profesiile medicale sau de cele cu caracter social, in raport cu dreptul, justitia sau magistratura. Va fi in egala masura interesata de profesii in raport cu pamantul, florile, animalele dar si de cele care necesita precizia si minutiozitatea.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns