Etimologie- forma portugheza de la Roxana

Sarbatoare- 23 august

Alfa mai jos care este semnificatia numelui Rosana

Plina de viata, adaptabila si comunicativa, Rosana este cea mai simpatica si cea mai fermecatoare. Chiar daca uneori este cam rezervata, este extrem de sociabila.

Rosana este un nume portughez care face parte din categoria acelor nume rare de fete cu care nu te intalnesti prea des la noi in tara.

Nu este nici prea introvertita, nici prea extrovertita. Se poate exprima foarte usor, adora sa vorbeasca cu cei din jur si sa faca schimb de opinii si sa discute foarte mult, pastrandu-si insa in acelasi timp, gradina sa secreta.

Rosana este putin cam neincrezatoare si este foarte directa si franca. Are nevoie sa se simta mereu in siguranta si linisita pentru a evolua sau a merge mai departe in relatiile sale. Dar odata ce ai reusit sa o cuceresti, este delicioasa, plina de verva si foarte vorbareata.

Independenta este insa un lucru foarte important in ochii sai si nu are cum sa renunte nici la fantezie sau la imaginatie. Este vesela si optimista, poseda un minunat simt al umorului si adora jocurile, distractiile sau placerile pe care le are viata de oferit, fara sa iii deranjeze insa pe cei din jur.

Va trece insa foarte repede de la o activitate la alta, de la un proiect la altul si asa mai departe. Este insa o intelectuala care este interesata de tot ce tine de analiza, de introspectie si de cercetare. Iubeste tot ce e nou, interesant sau care tine de avangarda.

Din punct de vedere sentimental insa, este destul de dificila. Este secretoasa si misterioasa, capabila sa se deschida in fata partenerului ca mai apoi sa se inchida dintr-o data.

Este energica, este voluntara, capabila sa isi asume anumite responsabilitati, dinamica, activa si intreprinzatoare. Foarte ambitioasa, nu ii lipseste deloc curajul, mai ales atunci cand este foarte motivata.

Din semnificatia si originea numelui Rosana aflam ca ea este foarte generoasa, dedicandu-se in intregime, neplacandu-i deloc compromisurile sau nedreptatile. Are si un gust destul de pronuntat pentru riscuri si este capabila sa aiba o pozitie de lider, cautand puterea si fiind in masura sa si-o asume.

Se va descurca cel mai bine in domeniul social sau in cadrul meseriilor legate de finante. Este interesata si de tot ce tine de sfat, degestiune sau de gastronomie.

Lasă un răspuns