Etimologie: stralucitoare

Sarbatoare:

 

Cat farmec, cata spontaneitate si cata impulsivitate la Roxana! Roxana nu apreciaza deloc constrangerile, cuvantul libertate este cel mai important cuvant din vocabularul sau. Adaptabila, rapida si curioasa, Roxana detesta monotonia si rutina, traieste viata din plin, nu ii este frica sa riste. In ciuda puterii mari de seductie, Roxana nu este chiar atat de feminina. Este energica, directiva, egoista si mereu grabita, vrea sa fie pe primul loc in orice situatie. Defectele Roxanei deriva din calitatile sale: nerabdatoare, instabila, agresiva. Existenta sa nu este lineara, este presarata pe ici colo cu incidente si schimbari radicale. In ciuda acestui fapt, sansa pare sa ii surada mereu.

 

Copil, Roxana este un mic dracusor in continua miscare. Nevoia sa de actiune este considerabila, parintii trebuie sa prevada practicarea unui sport si a unor activitati in aer liber. Roxana este un copil precoce care are nevoie de o educatie stricta si ferma, parintii trebuie sa ii impuna anumite limite.

 

Miscarea, calatoriile, aventurile, cuceririle, riscul, toate acestea sunt pe placul Roxanei. Provocanta si libertina, Roxana are obiceiul sa isi descurajeze pretendentii. Ii place sa seduca, sa cucereasca si sa fie recunoscuta drept o femeie atragatoare si frumoasa.

 

Independenta in suflet, Roxana este atrasa de profesii in cadrul carora nu va fi nevoita sa se supuna ordinelor unui superior, in care va reusi sa isi pastreze autonomia. Roxana este preocupata fara incetare de combaterea monotoniei pe care nu suporta, nici macar la locul de munca. Se va orienta spre o profesie liberala (in special daca este nascuta pe data de 1, 10, 19 sau 28 a lunii), spre activitati aflate in stransa legatura cu calatoriile, vanzarile, publicitatea sau comertul. Daca este functionara, isi va schimba in mod frecvent postul, se va indrepta spre sectorul transporturilor sau turismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ