Esti curios sa afli semnificatia numelui Roxana? Atunci citeste randurile de mai jos.

Etimologia numelui Roxana

Roxana inseamna stralucire. Roxana este stralucitoare!

Roxana straluceste mereu.

Sarbatoare:

 

Istoria numelui Roxana

Prenumele Roxana nu are un sfant care sa ii poarte numele insa se celebreaza pe data de 7 septembrie, de ziua Sf. Regina. Regina este o orfana din Alise care a fost educata in religia crestina de bona sa. A fost martirizata in secolul III de catre Olibrius, un general roman deoarece a refuzat sa se casatoreasca cu el. Daca vrei sa cunosti semnificatia numelui Roxana este bine sa cunosti aceste informatii.
Prima Roxana cunoscuta este sotia lui Alexandru cel Mare. De-a lungul cuceririlor facute de acesta din urma, acest prenume a fost din ce in ce mai raspandit in bazinul mediteranean.

Semnificatia numelui Roxana

Cat farmec, cata spontaneitate si cata impulsivitate la Roxana! Roxana nu apreciaza deloc constrangerile, cuvantul libertate este cel mai important cuvant din vocabularul sau. Adaptabila, rapida si curioasa, Roxana detesta monotonia si rutina, traieste viata din plin, nu ii este frica sa riste. Semnificatia numelui Roxana spune ca in ciuda puterii mari de seductie, Roxana nu este chiar atat de feminina. Este energica, directiva, egoista si mereu grabita, vrea sa fie pe primul loc in orice situatie. Defectele Roxanei deriva din calitatile sale: nerabdatoare, instabila, agresiva. Existenta sa nu este lineara, este presarata pe ici colo cu incidente si schimbari radicale. In ciuda acestui fapt, semnificatia numelui Roxana dicteaza clar ca sansa pare sa ii surada mereu.

Din semnificatia numelui aflam ca in timpul copilariei, Roxana este un mic dracusor in continua miscare. Nevoia sa de actiune este considerabila, parintii trebuie sa prevada practicarea unui sport si a unor activitati in aer liber. Roxana este un copil precoce care are nevoie de o educatie stricta si ferma, parintii trebuie sa ii impuna anumite limite.

In cariera, fetele cu nume Roxana

Independenta in suflet, Roxana este atrasa de profesii in cadrul carora nu va fi nevoita sa se supuna ordinelor unui superior, in care va reusi sa isi pastreze autonomia. Aflam din semnificatia numelui Roxana ca ea este preocupata fara incetare de combaterea monotoniei pe care nu suporta, nici macar la locul de munca. Se va orienta spre o profesie liberala (in special daca este nascuta pe data de 1, 10, 19 sau 28 a lunii), spre activitati aflate in stransa legatura cu calatoriile, vanzarile, publicitatea sau comertul. Daca este functionara, isi va schimba in mod frecvent postul, se va indrepta spre sectorul transporturilor sau turismului.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Roxana

Uitandu-ne inapoi in istorie, aflam ca Roxana inseamna stralucire. Asta inseamna ca fetele ce poarta numele de Roxana sunt absolut stralucitoare!

Un nume mai vechi, asociat numelui Roxana, este si Rosana. Nu este la fel de usual insa pentru cei ce vor un nume cu adevarat special, poate fi o alternativa. Semnificatia numelui Rosana se gaseste pe site-ul nostru aici. Acesta face parte din categoria numelor rare de fete si chiar daca nu este usual este destul de ales de viitorii parinti.

Miscarea, calatoriile, aventurile, cuceririle, riscul, toate acestea sunt pe placul Roxanei. Provocanta si libertina, Roxana are obiceiul sa isi descurajeze pretendentii. Ii place sa seduca, sa cucereasca si sa fie recunoscuta drept o femeie atragatoare si frumoasa.

Semnul astrologic pentru Roxana

Vrei sa afli in continuare semnificatia numelui Roxana? Atunci trebuie sa cunosti si semnul sau astrologic. Semnul astrologic correspondent pentru Roxana este Fecioara. La fel ca si Roxana, nativii din Fecioara isi doresc sa detina controlul asupra tuturor situatiilor din viata. Aceasta femeie organizata stie sa aiba grija de ea si stie sa depuna toate eforturile necesare pentru a reusi in viata. Osmoza pe planul fizic este un element determinat in alegerea partenerului pentru Roxana. Sub pudoarea aparenta Roxana ascunde un gust pronuntat pentru o activitate sexuala intensa si bogata.

Cu toate acestea, are nevoie si de stimuli intelectuali pentru a se lasa complet dusa de val. Fidela, femeia Fecioara cauta stabilitatea afectiva. Se ofera trup si suflet barbatului ales din momentul in care se simte in siguranta. Roxanei ii este greu sa isi exprime sentimentele, prefera sa pastreze o anumita distanta emotionala fata de prietenii sai. La munca, colegii stiu ca se pot baza oricand pe ea. Este apreciata pentru precizia, minutiozitatea si eficienta sa.

Semnificatia numelui Roxana. Culoarea sa

Albastrul este o culoare aflata in stransa legatura cu visele si cu orizontul. Simbol al nemuririi si al adevarului in Egipt, aceasta piatra face referire la pasiunea pentru calatorii si la dorinta de a descoperi cat mai multe lucruri in ceea ce o priveste pe Roxana. Aceasta culoare blanda reprezinta fidelitatea, pacea si virtutea. Exprima in egala masura intelepciunea si increderea. Sub influenta acestei culori, Roxana va reusi sa isi depaseasca egoismul care o caracterizeaza.

Piatra pretioasa a Roxanei

Cei care vor sa afle semnificatia numelui Roxana trebuie sa ii cunoasca si piatra pretioasa. Safirul, aceasta piatra celesta de culoare albastra reprezinta cel mai bine trasaturile de caaracter ale Roxanei. Este o piatra pretioasa care o ajuta sa isi tina angajamentele si sa elimine sentimentele negative. Purtand safirul, Roxana isi va duce la bun sfarsit toate aspiratiile si isi va concentra energia asupra obiectivelor.

Metalul pretios pentru Roxana

Argintul este metalul pretios corespunzator trasaturilor de caracter ale Roxanei. Acest simbol al transparentei exprima sinceritatea si onestitatea ei. Argintul semnifica fidelitatea si loialitatea sa fata de anturaj. Un material care o ajuta sa fie ferma in deciziile sale.

Cifra numelui Roxana

Cifra numelui Roxana este 6. Cifra 6 este un simbol al frumusetii, al armoniei si al perfectiei, este o cifra purtatoare de noroc. O ajuta pe Roxana sa pastreze armonia in sanul familiei si sa isi protejeze relatia de iubire.

Lasă un răspuns