Etimologie- ascultare, Dumnezeu a ascultat, numele lui Dumnezeu (ebraica)

Sarbatoare- 20 august

Samuel este un nume biblic, foarte des intalnit atat in Vechiul cat si in Noul Testament. Dar in mod paradoxal, nu este un nume foarte raspandit in tarile crestine.

Samuel este un barbat plin de pasiune care degaja mereu o impresie de forta, de putere si de autoritate. Un om al puterii deci, Samuel este facut pentru a dirija, a comanda sau a orchestra. Este un om care iubeste lucrurile concrete si practice, un veritabil intreprinzator si intelectual, activ si dinamic care se lupta din greu pentru lucrurile care ii plac. Sau care apara cu dintii principiile care ii sunt foarte dragi inimii.

Samuel este cel mai adesea, foarte multumit de el insusi. Este curajos, da dovada mereu de o energie debordanta, dar acest lucru se poate traduce uneori si prin nerabdare, prin iritabilitate sau gesturi bruste.

Nevoia de autonomie a lui Samuel este una foarte mare. Si i se poate parea foarte dificil sa se plieze autoritatii celor din jur. Este alergic la orice forma de autoritate si are un spirit de contradictie innascut. Realizarile concrete sunt cele mai importante pentru el.

Latura sa directa si sincera a lui Samuel il fac sa intre in cateva conflicte si rivalitati, fie ca le gaseste consient sau fara sa vrea. Domeniul material este foarte important in ochii sai. Poate sa fie un excelent om de afaceri sau un bun gestionar, simtind in instinct ceea ce poate sa dea randament sau sa fie favorabil. Este foarte altruist si amabil cu cei din jurul sau, este echilibrat si stie cum sa distinga binele de rau. Este foarte determinat si ambitios si devotata gata de semenii sai.

Copil, Samuel nu este nici docil, nici rabdator. Este manios, rebel si atunci cand simte ca nu este la inaltimea asteptarilor, isi scoate « ghearele ». Dar in strafundul sau este foarte sensibil, tandru si foarte emotiv. Sportul poate sa fie o activitate foarte incurajatoare pentru el.

Samuel este atras de actiune si de cucerire, dar simte uneori si nevoia de a evada. Deci iubeste la nebunie calatoriile dar si poezia, pictura, muzica, spiritualitatea sau irationalul.

Lasă un răspuns