Etimologia numelui Sara

Sara inseamna printesa, doamna, regina (ebraica)

Sarbatoare: 9 octombrie

Semnificatia numelui Sara

Sara este o versiune a numelui evreiesc, Sarah, un nume purtat de prima sotie a lui Aavram si mama lui Isaac.

Sara este un nume ideal pentru fetele sau domnisoarlee foarte comunicative, deschise si foarte dinamice. Acestea pot sa para mai singuratice si ca isi cultiva propriul stil. Dar degaja mereu impresia unei forte si a unei sigurante chiar daca sunt destul de fragile si nu au mereu incredere in ele.

Deci chiar daca dau dovada de o prestanta remarcabila in public, cele care poarta numele de Sara sunt in realitate, mai rezervate si mai timide. Pudoarea lor se va manifesta insa mai ales in viata privata.

Sara nu reuseste sa isi exprime cu usurinta sentimentele. Din acest motiv, poate sa para la prima vedere putin mai rigida sau mai rece. Si chiar daca este foarte feminina, nu ii place deloc sa atraga atentia. Estre prudenta, discreta, nu ii place sa exagereze si nu vrea sa isi asume niciun risc.

Din semnificatia numelui Sara aflam ca ea este dotata cu o mare sensibilitate atunci cand vine vorba despre maternitate. In sanul familiei se va simti cel mai bine. Dar si inconjurata de cei mai buni prieteni. Sara are foarte multi prieteni deoarece da dovada mereu de deschidere de spirit si pentru ca nu judeca cu usurinta oamenii. Este apreciata deci pentru toleranta de care da dovada, pentru generozitatea si amabilitatea sa.

Sara este si o persoana foarte ordonata si care ii surprinde mereu pe cei din jur cu atitudinea sa. Este sensibila, foarte creativa si atrasa de desen si de sculptura.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Sara

Scormonind adanc in cele mai vechi inscrisuri istorice, gasim faptul ca Sara inseamna doamna, printesa, regina. Poate te intereseaza sa citesti si cele mai frumoase nume de printese.

Domeniul afectiv este foarte important pentru Sara. Are nevoie de romantism, are o viziune ideala cu privire la iubire si iar cand relatia este destul de solida se poate arata agasanta si capricioasa, mai ceva ca o fetita.

Numele de Sara se potriveste deci unei persoane stralucitoare care iubeste studiul si sa se instruiasca. Si care se serveste de frumusetea ei pe post de arma de seductie. Dar careia ii vine greu sa se exprime in public, din cauza timidotatii sale naturale.

In cariera, fetele cu nume Sara

In ceea ce priceste domeniul profesional, Sara se va simti cel mai bine cu meseriile legate de sociologie, psihologie sau pedagogie.

4 COMENTARII

  1. Numele meu este Sara si tot ce ai scris chiar ma caracterizeaza ❤

Lasă un răspuns