Etimologie- este un nume care provine de la grecescul Alexandros, derivat de la aleixein, care înseamnă a proteja și de la andros, care înseamnă bărbat sau războinic.

Sărbătoare- 22 aprilie în biserica ortodoxă și 24 aprilie în biserica catolică

Sasha este o persoană care se va face remarcată prin originalitatea sa. Este energic și îndrăzneț, fascinând lumea din jur.

Nu îi este teamă să treacă drept o ființă marginală. Ceea ce cred oamenii despre el, nu prea îl interesează. Este o fire foarte pasională în același timp și foarte calculată.

Într-un grup, Sasha va fi mereu lider. Este mereu în căutare de noutăți, mobilitatea și evaziunea fiind lucruri indispensabile pentru el. De asemenea, Sasha este cel mai mare seducător. Alura sa îngrijită și farmecul său sunt pur și simplu irezistibile. Dar, sub aerul său de războinic protector, este de fapt, un mare sensibil. Se va topi în fața delicateței unei femei și dă dovadă de un repect enorm.

Deci are cea mai puternică personalitate. Și sub aerele sale de virilitate și de autoritate este de fapt cel mai sensibil. Se poate vedea la el o nevoie foarte mare de acțiune și de schimbare, care fac parte din viața sa.

Are o tendință și înspre reflexie, ponderație,introversiune sau organizare. Mânia sa va fi ca un fulger, fiind bruscă și fugitivă în același timp.

În ceea ce privește finanțele, îi place să facă economii, cju răbdare, pentru ca mai apoi să cheltuie impulsiv și foarte repede.

În societate, poate să fie cel mai vorbăreț atunci când un subiect îl interesează și mut, când nu. Adoră puterea, banii, iubirea, să dețină cele mai frumoase lucruri și să călărorească.

Sentimentele sale nu sunt însă mereu cele mai rafinate. Nu prea se pricepe la psihologia feminină și detestă să se complice. Este destul de tiranic, vrea să fie stăpânul, vrea să fie admirat, ba chiar venerat. Libertatea este esențială pentru el, dar nu o va accepta pe cea mai partenerei sale.

Se va descurca cel mai bine în domeniul afacerilor sau unde poate să își exercite puterea. Dar și în cadrul unor firme mari, naționale sau internaționale.

Lasă un răspuns