Etimologie: onorat

Sarbatoare: 18 decembrie (calendar orotdox) si 20 ianuarie (calendar catolic)

 

Sebastian este un barbat puternic, putere de care se foloseste in campul muncii. Chiar daca este o persoana emotiva si sensibila, nu acestea sunt primele lucruri pe care le observam la el. Sebastian poseda o asemenea stapanire de sine incat pare grosolan cand in realitate nu este deloc asa. In plus, Sebastian este acuzat de timiditate, lipsa spontaneitatii si pudoare. Principalul sau atu este faptul ca isi poate urma calea, asemeni Capricornului – cel mai adesea semnul sau astrologic – care urca incet dar sigur pe cele mai inalte culmi. Chiar daca stie exact ce isi doreste, lui Sebastian ii trebuie mai mult timp pentru a-si duce la bun sfarsit proiectele.

 

Calm si ganditor, Sebastian este uneori neincrezator si prudent. Este un ranchiunos care iarta insa nu uita. Sebastian isi doreste sa se faca remarcat, vointa si determinarea sa sunt exceptionale. Copil, Sebastian este o fire rezervata si simte nevoia sa se protejeze de lumea exterioara. Parintii trebuie sa aiba incredere in el, sa nu il grabeasca. In perioada studiilor, va lucra in propriul sau ritm. Sebastian prefera materiile din sfera stiintelor umane.

 

Sebastian iubeste, inainte de toate, libertatea, o parte integranta din aceasta lume in care se simte un participant activ. Iubeste ascensiunea si sa cucereasca cele mai inalte varfuri. Dificultatea, chiar si esecul, il stimuleaza si il ambitioneaza. Ii place sportul, natura si animalele. In iubire este un senzual, un tandru chiar daca rezista cu greu tentatiilor. Exista situatii in care nu stie sa isi exprime sentimentele.

 

Eclectic, Sebastian va incerca mai multe profesii pana va ajunge la una pe placul sau. Politica, meserii din sfera imobiliara, arhitectura, afaceri internationale sau stiinte exacte, inginer, contabil, acestea sunt profesiile care i se potrivesc ca o manusa lui Sebastian.

1 COMENTARIU

  1. […] Sebastian. Sf. Sebastian era un ofiter din secolul al III-lea. Acesta se converteste la crestinism si a fost condamnat pentru acest lucru. A murit ca un martir, masacrat fiind din cauza insolentei sale in secolul al III-lea, anul 288. Acest prenume provine din grecescul „sebastos” si inseamna onorat. Derivatul sau latinesc « sebastianus » era un titlu imperial la Romani. Purtatorii numelui de Sebastian sunt sensibili si intuitivi. […]

Lasă un răspuns