Etimologie: nume de semnificatie obscura

Sarbatoare: 7 octombrie (calendar ortodox) si 8 septembrie (calendar catolic)

 

Sergiu are un caracter puternic insa nu acesta este primul lucru pe care il remarcam la el. Pasional, Sergiu este o fire rezervata si simte nevoia sa isi pastreze o latura misterioasa. Doua tendinte extreme coexista in sanul acestei personalitati puternice. Pe de o parte, Sergiu este o persoana introvertita, calma, rabdatoare si perseverenta careia nu ii plac lucrurile neprevazute, cu simtul responsabilitatii si o moralitate stricta. Pe de alta parte, Sergiu este extrovertit, schimbator si independent, o persoana careia nu ii plac constrangerile, adept al libertatii si al placerilor de tot felul.

 

Prin urmare, Sergiu este un personaj ambiguu, al carui acte nu sunt intotdeauna la inaltimea cuvintelor sau a promisiunilor. Sergiu este preocupat de aspectul sau fizic, este o persoana sobra si demna, care stie sa se impuna cu fermitate. Are o vointa puternica, este o persoana determinata care gandeste inainte sa actioneze. Spirit rational si analitic, Sergiu este o persoana intuitiva, inamicul jumatatilor de masura. Parintii trebuie sa ii ofere lui Sergiu cat mai multe responsabilitati, sa se asigure ca ii este dezvoltata latura sociala. Parintii nu trebuie sa il preseze, sa il lase sa se desfasoare in propriul sau ritm, sa nu il sufoce.

 

Sergiu este pasionat de activitatile fizice si de calatorii in special daca este nascut pe data de 5, 14 sau 23 a lunii. Daca este nascut pe data de 4, 13 sau 22 a lunii, Sergiu va aprecia, inainte de toate, ordinea, munca si stabilitatea. Pozitia de lider i se potriveste ca o manusa. Nici sentimental, nici demonstrativ, Sergiu este mai degraba pudic, captiv intre pulsiunile instinctive si interzise, atasat de valorile sociale si traditii.

 

Barbat al responsabilitatilor, Sergiu va fi atras de urmatoarele domenii: agricultura, constructii, artizanat, calatorii, import-export, reprezentari, stiinte sau economie.

Lasă un răspuns