Etimologie: intelepciune (greaca)

Sarbatoare: 25 mai

 

Fire rece in aparenta, Sofia ascunde o sensibilitate si o emotivitate aparte. Are o intuitie extrem de bine dezvoltata de care va profita din plin in relatiile cu oamenii. Uneori pasiva, lenesa si visatoare, Sofia stie sa cum sa se faca remarcata si ascultata. Este discreta si pudica, de aceea unora li se pare ca este o fire rece si distanta. Sofia este o adevarata enigma pentru personajele din anturajul sau.

 

Are tendinta de a se proteja deoarece in unele momente se simte sensibila si vulnerabila. In cazul in care intampina o problema de ordin afectiv prefera sa se retraga in carapacea sa. Poate sa aiba si perioade scurte de depresie. Insa, dand dovada de curaj si determinare in astfel de momente de slabiciune, Sofia va reusi sa le treaca cu bine.

 

Parintii trebuie sa stie ca Sofia este o persoana manipulatoare. Amabila si rezervata in unele momente in copilarie, Sofia le rezerva parintilor o multime de surprize. Pe de alta parte, in copilarie are nevoie de multa afectiune si adora tot ce tine de magie, straniu si fantastic. Prin urmare, nu are cum sa nu ii placa basmele si legendele.

 

In cazul unei deceptii, Sofia va evada in lumea viselor sale. Parintii ar trebui sa o orienteze spre studiul vioarei si sa o incurajeze sa participe la activitati de grup pentru a-i dezvolta simtul solidaritatii.

 

Sentimentala, Sofia este atrasa de viata in doi. Este o prietena buna si stie sa dea cele mai bune sfaturi la nevoie. Ii este frica de singuratate si stie sa fie rabdatoare cu ceilalti. La cea mai mica suparare Sofia adopta rapid o atitudine glaciala.

 

Cand vine vorba de alegerea domeniului profesional, Sofia se arata interesata de domeniul social (Drept, Medicina), domeniul comunicarii si al creatiei (audiovizual, cinema, teatru, muzica) sau de stiintele umane (psihologie, grafologie sau pedagogie).

3 COMENTARII

Lasă un răspuns