Etimologie: intelepciune

Sarbatoare: 17 septembrie

 

Chiar daca pare o persoana calma la prima vedere, Sonia este o nervoasa si o complexata. Sonia este o femeie originala si cerebrala, o femeie ce inclina spre intelectualitate. Este curioasa si critica, poseda un spirit analitic si are perioade in care se lasa dominata de scepticism. Adesea marginala, Sonia poate parea inadaptata, bizara sau excentrica. Sonia este mereu in miscare, mereu grabita, ritmul sau de viata este unul alert.

 

Copil, Sonia este introvertita, prefera sa se retraga in camera sa, scufundata in carti, nu ii place sa socializeze, nici macar la scoala. Parintii trebuie sa se asigure de faptul ca Sonia nu devine o izolata si o antisociala, favorizand contactul cu ceilalti copii. Sonia se simte un copil aparte, marginal din cauza intereselor si preocuparilor total diferite de cele ale copiilor de aceeasi varsta. De aceea, de cele mai multe ori, prefera sa se retraga in turnul sau de fildes. Starea sa de sanatate este destul de fragila deoarece este o mare nervoasa. Exercitiile fizice si relaxarea ii sunt necesare.

 

Soniei ii place sa se distreze, sa rada, sa profite de placerile oferite de aceasta lume. Exista in ea un amestec de introversiune si extroversiune, o latura serioasa si profunda si o latura ludica. Sonia are nevoie de un partener de viata pentru a se simti completa, implinita. Din punct de vedere sentimental, nimic nu este usor in viata acestei fiinte enigmatice.

 

In raport cu gusturile si motivatiile sale, Sonia va fi tentata de profesii din domeniul cercetarilor stiintifice sau din domeniul modei. Ar putea fi interesata si de o profesie din domeniul educatiei (invatatoare, profesor, pedagog sau educatoare), de profesii in raport cu creativitatea si expresia (orala sau scrisa) sau cu dexteritatea manuala, natura sau florile. Oricum ar fi, se va dedica trup si suflet meseriei pe care o alege.

Lasă un răspuns