Etimologie- pur (araba, ebraica)

Sarbatoare-

Tahir este o persoana incantatoare, care poseda o fire mai discreta, mai rezervata si mai inchisa uneori. Personalitatea este totusi, virila, impozanta, autoritara, fidela, dar si primitoare si generoasa. Este foarte ingrijorat cu privire la felul in care arata, un lucru care se poate traduce printr-o anumita cochetarie, dar nu ii place sa vorbeasca prea mult si sa seduca…

Deschis, curios, comunicativ, tot il intereseaza si adora totul. Ii place in acelasi timp sa isi trasmita cunostintele, ceea ce o face cu mai multa bucurie sau mai putina… sensiblitatea sa este foarte puternica si cel mai adesea disimulata de o atitudine brusca si transanta.

Sincer, fidel, un inamic al lenei si al persoanelor false, al celor care lingusesc si care mint, Tahir este capabil de anumite elanuri de generozitate si va fi mereu gata sa sara in ajutorul tuturor. Este in cautare de cat mai multa putere si pentru asta isi mobilizeaza curajul, energia si toate eforturile. Se arata intolerant fata de cei care sunt mai putin talentati sau dotati decat el. Poate sa fie uneori cam neincrezator si spiritul sau de contradictie este extrem de dezvoltat.

Tahir va risca sa traiasca intr-un climat de inalta tensiune emotionala, uneori prejudiciabila atunci cand vine vorba despre echilibrul sau interior. Riscurile inerente cu privire la acest nume sunt cele legate de tot ce tine de excese- excese de bunatate, uitarea propriei persoane in detrimentul celor din jur, dar si invers, megalomanie, tiranie, abuz de putere, chiar si machiavelism….

Inca de mic, Tahir este binevoitor, voluntar, curajos si stie foarte bine ceea ce vrea. Este demn de incredere, chiar daca pot sa apara unele conflicte din cauza autoritatii.

Tahir adora puterea si sa posede cat mai multe lucruri. Este concret si materialist, uneori chiar oportunist. Bunastarea financiara este necesara nu doar pentru starea sa de bine, ci si pentru confortul sau. Dar si mai important- si pentru a-i ajuta pe cei apropiati sau pe prieteni de care este foarte atasat.

In iubire este sincer si direct. Fidelitatea sa nu iarta greselile iar ranchiuna si mania sa sunt teribile. In strafundurile sale este insa cel mai tandru.

Va fi interesat mai ales de meseriile in care trebuie sa lucreze cu mana sau artizanale, tehnice sau de gestiune.

Lasă un răspuns