Etimologie: Zana, Darul Domnului.
Sarbatoare: 12 februarie.
Se sarbatoreste la aceasta data Sfanta Tatiana, o martira a secolului III. Este un nume derivat de la regale Tatius, un rege legendar al sabinilor.

 

Tania este o persoana sensibila, emotiva, dar si idealista in acelasi timp. Are insa tendinta in fata ostilitatii sa se inchida in ea insasi. Dar este si o persoana cuajoasa si determinata. Exista in ea un fel de dualitate, de o fata dubla. Este vorba despre cea a unei femei afective pe de o parte, simpatica si altruista cu o foarte mare sensibilitate mai degraba extravertita. Aceasta tendinta se accentueaza daca vorbim despre o persoana nascuta in ata de 2, 9, 11, 18, 20, 27, 29 sau in lunile februarie, sepetembrie sau noiembrie sau daca poseda un drum al vietii cu cifrele 2, 9 si 11. Pe de alta parte, Tania este si o persoana extrovertita, prudenta, care nu are incredere in oricine, timida, controlata si harnica, muncitoare, o persoana care apreciaza solitudinea, care este discreta, care are un spirit critic uneori mai cinic.

 

Dar aceste doua tendinte ale personalitatii sale nu sunt neaparat incompatibile. Sunt cele care fac din Tania o persoana mai speciala, mai aparte.

 

Tania este si o fiinta avangardista, originala care este inspirata si care are cele mai inalte aspiratii umanitare. Pentru ea frontierele, rasele sau barierele sociale nu trebuie sa existe.

 

Tania poate sa fie un copil destul de fragil, impresionabil si temator. Atmosfera afectiva si securizanta in sanul familiei este mai mult decat necesara. Trebuie sa vegheati ca nu cumva sa se refugieze in vise, in himere, in fuga sau sa o ia cumva pe un drum gresit. Muzica este excelenta pentru ele deoarece raspunde nevoilor sale emotionale sau senzoriale.

 

Tania iubeste tot ceea ce nu este obisnuit, ceea ce iese din tipare, ceva extrem de original. Domeniul sentimental este esential pentru echilibrul lor personal si pentru domeniul lor afectiv. Tania este o persoana extrem de romantica, o persoana care inca mai viseaza la un frumos cavaler pe cal alb. Sunt senzuale si uneori destul de tolerante si sunt gata sa se dedice corp si suflet cuiva. Dar uneori este si intoleranta, exigenta, duse de un sentiment al absolutului si de directive.

 

Tania se va descuca cel mai bine intr-un domeniu al umanului si al socialului. Aici intra invatamantul, stiintele umaniste, dreptul, justitia.

 

Femeile cu numele de Tania au si o personalitate mai fragila din cauza emotivitatii lor, sunt cele mai fagile si cele mai delicate si toata lumea isi va dori sa le protejeze. Dar totusi, nu se lasa dominate de sentimente. Sunt si extrovertite si deschise inspre cei din jur si sunt interesate de viitorul lor. Sunt gata deci sa dea ce e mai bun din ele pentru a reusi. Domeniile artistice sunt cele care le vor permite sa isi exprime din plin exuberanta. Sunt si cele care le vor hani nevoia de fantezie dar si de originalitate.

 

Semn astrologic – Gemeni.
Culoare – Galben.
Numaul norocos – 9.
Piatra pretioasa – Ambra.
Metal – mercurul.

Lasă un răspuns