Etimologie: zeu, a iubi

Sarbatoare: 10 octombrie (calendar ortodox) si 13 octombrie (calendar catolic)

 

Fara indoiala, Teofil este o persoana carismatica, un seducator ce are incredere in fortele proprii. Teofil are oroare de cuvantul “definitiv’, reactiile sale sunt imprevizibile si are un gust pronuntat pentru contactul uman si negocieri, este un bun orator. Emotivitatea sa puternica, nervozitatea si caracterul sau pasional il fac sa treaca, rand pe rand, printr-o serie de sentimente extreme: fervoare sau exaltare, crize de furie…pe care stie sa le stapaneasca foarte bine atunci cand isi doreste acest lucru. Teofil este o persoana autoritara, determinata, virila, independenta insa egoista. Ambitios, activ, creativ si dinamic, Teofil are in cap o multime de idei si proiecte.

 

Copil, Teofil este inteligent, are simtul umorului. Se dovedeste a fi un guraliv, un sportiv emerit si un entuziast. Viclean, Teofil are simtul observatiei si isi va da cu usurinta seama de eventualele greseli ale parintilor sai. Teofil pune mare pret pe libertatea si independenta sa.

 

Lui Teofil ii place societatea si intretine o multime de relatii amicale. Comunicarea ii este necesara. Ii place aventura si cauta uniunea si asocierile. Sentimentele sale sunt pasionale. Se dovedeste a fi intreprinzator si isi propune sa faca cat mai multe cuceriri in randul sexului frumos. Insa, in strafundul sufletului, Teofil este o persoana sensibila si tandra, in ciuda aparentei de Don Juan. Va cauta simbioza perfecta in relatia cu persoana iubita insa nu ii place sa isi exteriorizeze sentimentele.

 

Teofil isi va indrepta atentia spre profesii in care isi poate exercita puterea, influenta, sau profesii de contact: avocat, comedian, conferentiar, orator, parlamentar, animator, cantaret, jurnalist, tot ce tine de miscare, calatorii sau sport. O meserie in care isi poate pune in aplicare ideile marete si sa se implineasca din punct de vedere profesional.

Lasă un răspuns