Etimologie – geaman

Sarbatoare – 28 ianuarie, 3 iulie

Thomas este o persoana secretoasa, rezervata, adesea misterioasa pentru anturajul sau. Este genul de persoana care se gandeste de doua ori inainte de a actiona. Sentimentele si emotiile sale se acumuleaza dupa un anumit timp ceea ce il face cel mai adesea sa fie flegmatic sau insensibil, in timp ce, in realitate, este o persoana introvertita. Ii este destul de greu sa se adapteze situatiilor noi, ii place rutina, schimbarile nu sunt pe placul sau. In momentul in care se lasa prada furiei persoanele din anturajul sau nu il mai recunosc, au impresia ca este vorba despre o persoana diferita.

Insa, acest comportament nu este decat rezultatul unei serii lungi de rani ale sufletului, acumulate sau refulate. Thomas este un barbat pragmatic, realist si rational, nu se lasa prea usor impresionat sau influentat, care nu crede doar daca vede ceva, la fel ca si sfantul care ii poarta numele, Toma necredinciosul. Sociabilitatea sa nu este foarte devoltata. Este selectiv si nu apreciaza aglomeratia sau zgomotul. Este o persoana afectiva extrem de atasata de familia sa, stie sa isi asume responsabilitatile atunci cand situatia o cere.

Copil, Thomas este linistit, calm, serios, nu ii place sa comunice prea tare. Activitatea sa nu este spectaculoasa si nu ii place sa inceapa ceva fara sa termine acel lucru. Extrem de posesiv, parintii trebuie sa se asigure de faptul ca i se dezvolta simtul partajului, sa il obisnuiasca sa isi imparta jucariile cu alti copii.

Lui Thomas ii place simplitatea si natura. Este modest si detesta lucrurile sofisticate si complicate. Este in special interesat de lucrurile neobisnuite, de paranormal sau de spiritualitate. Cerebral sau intelectual, Thomas este interesat sa isi largeasca universul cunoasterii, este un autodidact. Se va orienta spre profesii cu caracter stiintific sau tehnic, cu caracter medical, de activitati legate de moda sau de estetica, de decoratiuni, croitorie, precizie, natura sau pamant. Toate sperantele ii sunt permise, in toate domeniile, poseda cu alte cuvinte potentialul pentru o reusita spectaculoasa.

Lasă un răspuns