Etimologie: cel pus sub protectia fluviului Tibru

Tiberiu este un caracter puternic care incearca sa se impuna atat prin magnetismul sau cat si prin firea sa rezervata in aparenta. Lui Tiberiu ii place sa impresioneze. Fie introvertit, fie extrovertit, in functie de situatie, sociabil, Tiberiu simte nevoia sa se faca placut si iubit de cei din jur. Chiar daca are tact, in unele cazuri mai greseste si el. Mancarea este una din placerile sale vinovate. Familia si sentimentele ocupa un loc important in viata.

Tiberiu nu fuge de responsabilitati, stie sa si le asume. Are o vointa puternica chiar daca ezita in unele cazuri. In momentul in care isi doreste ceva, este capabil sa faca orice doar sa obtina acel ceva. Exigent, autoritar si directiv, Tiberiu are in unele cazuri, accese de furie daca cineva indrazneste sa il contrazica. Orgolios, Tiberiu lasa impresia de siguranta de sine, detesta mediocritatea. Sensibil la propria sa imagine, Tiberiu nu accepta esecul si face in asa fel incat sa se depaseasca.

Copil, Tiberiu este extrem de activ si independent. Are oroare de constrangeri si are nevoie de multa miscare in aer liber. Adept al schimbarii, lui Tiberiu ii place sa calatoreasca. Emotiv si viril totodata, antreprenor, Tiberiu cucereste cu deosebita usurinta femeile. Tiberiu nu este o persoana sentimentala, nici fidela in unele cazuri. In momentul in care vine vorba de angajament, Tiberiu este de cele mai multe ori cuprins de indoiala. Aleasa inimii sale trebuie sa fie aproape perfecta, altfel Tiberiu se va plictisi repede in sanul cuplului.

Tiberiu se va orienta spre profesii ce nu implica rutina, in stransa legatura cu calatoriile, aerul liber si sporturile. In plus, si meseriile care ii permit sa isi exercite puterea precum politica sunt pe placul lui sau cele din domeniul medical sau paramedical.

Lasă un răspuns