Etimologie- geaman (ebraica)

Sarbatoare– 3 iulie

Tomas este un nume de origine greceasca, cu radacini aramaice, o varianta a numelui ebraic, Theoma, care inseamna geaman. Un nume purtat de foarte multi sfinti, dar si de oameni importanti din istorie.

Tomas este o persoana cu un simt acut al datoriei, metodica si foarte tenace care duce mereu la bun sfarsit ceea ce face. Este cu picioarele pe pamant si nu apreciaza deloc persoanele care sunt visatoare sau cu capul in nori.

Tomas este si o persoana destul de intrasingenta care nu apreciaza deloc mediocritatea. Dar in ciuda acestui lucru, are o inima mare si este foarte generos.

De asemenea, Tomas este o persoana foarte vesela, cu un simt al umorului foarte dezvoltat care stie sa se bucure de viata din plin. Adora sa rada si sa ii faca pe cei din jur sa rada.

Dar este si foarte orgolios si incapatant si nu ii place sa fie dominat. Deci sa asculte de ordinele celor din jur nu este un lucru acceptabil sau posibil pentru el. Este curajos si determinat si prefera sa isi infiinteze propria sa firma. Vrea sa fie liber si sa isi faca propriul sau program. Iubeste si competitia si vrea sa fie mereu cel mai bun in tot ceea ce face. Deci nu ezita sa faca tot ceea ce este necesar sau sa depuna eforturi intense pentru a reusi.

Tomas este o persoane realista, pragmatica si rationala, rabdatoare, posesiva, stabila si fidela. Nu poate fi impresionat sau influentat cu usurinta.

Tomas este o persoana independenta care detesta ca cei din jur sa se amestece in treburile sale. Vrea sa reuseasca fara sa faca compromisuri, doar folosindu-se de ceea ce stie si de propriile sale forte.

Familia este foarte importanta pentru Tomas si o va pune mereu pe primul loc. Tomas este un seducator innascut, care adora sa stie ca este placut de catre cei din jur. Dar, cel mai adesea, latura sa mistica, lasaimpresia ca este inaccesibil. Dar in spatele aerului sau misterios se ascunde o persoana foarte tandra care vrea doar sa fie iubita.

Lasă un răspuns