Etimologie: mica ursoaica

Sarbatoare: 29 mai sau 21 octombrie

 

Ursula are o personalitate enigmatica. Este o persoana calma, secretoasa si ponderata. Ursula evita sa ii deranjeze pe ceilalti, incearca sa isi rezolve de una singura problemele intampinate pe parcursul vietii. Rabdatoare, concentrata si determinata, Ursula simte ca timpul lucreaza in favoarea sa.  Vointa si capacitatea sa de munca sunt superioare mediei insa ritmul sau de executie nu este chiar atat de rapid. De fapt, Ursula se dovedeste a fi o persoana lenta, ceea ce ii poate ingreuna drumul spre realizarea profesionala si sociala.

 

Ursula nu crede in noroc, in intamplare. Este o persoana intelectuala si cerebrala, cu spirit analitic si sceptic totodata. Persoanele din anturajul sau pot avea incredere deplina in Ursula chiar daca uneori pare rigida. Copil, Ursula este calma si secretoasa, se refugiaza adesea in turnul sau de fildes. Parintii trebuie sa o stimuleze si sa o incurajeze in permanenta deoarece Ursula nu are incredere in capacitatile sale.

 

Le recomandam parintilor sa ii stimuleze Ursulei expresia orala si sociabilitatea, implicand-o in activitati de grup. Ursula iubeste natura, linistea, simplitatea, animalele si pamantul. Din punct de vedere sentimental, cand iubeste, Ursulei ii este greu sa faca primul pas si asteapta un semn din partea celuilalt. Pudica si timida, Ursula are tendinta sa isi interiorizeze sentimentele si emotiile. Este o partenera de viata fidela, stabila, mama buna, perfect constienta de indatoririle si responsabilitatile sale.

 

Inclinatiile sale o determina sa imbratiseze profesii cu caracter stiintific tehnic, ecologic sau in stransa legatura cu natura si pamantul. Sarcinile sedentare sau de rutina nu sunt pe placul Ursulei. Daca este nascuta pe data de 11 sau 29 noiembrie Ursula isi va exploata din plin latura vizionara si inovatoare sau se va implica in politica, actiuni umanitare. Domeniul social nu prea este pe placul sau.

Lasă un răspuns