Etimologie: robust, plin de forta

Sarbatoare: 16 februarie (calendar ortodox) si 14 februarie (calendar catolic)

 

Valentin este un personaj curios, dominat de asocierea semnelor de foc si de apa, Leul si Racul. Valentin este o persoana aparte, originala. Este cand introvertit, cand extrovertit. De unde coabitarea in Valentin a doua personalitati. Astfel, intr-o zi, Valentin apare nerabdator, impulsiv, iritabil si coleric iar a doua zi calm si diplomat. Atitudinea sa variaza in functie de persoanele din anturajul sau. In functie de perioada, Valentin este atent, devotat, afectiv, dornic sa depuna eforturi pentru a conferi armonie si echilibru apropiatilor sai. Insa exista perioade in care Valentin se refugiaza intr-o indiferenta totala, lasandu-i pe ceilalti sa inteleaga prin atitudinea sa glacial aca nu vrea sa fie deranjat.

 

Preocupat de parerea celorlalti, Valentin isi doreste sa apara puternic si viril, isi doreste sa isi impresioneze anturajul. Chiar daca sensibilitatea excesiva ii joaca uneori feste, aceasta ii confera si o intuitie si un anume simt psihologic. Copil, Valentin isi iubeste familia. Este inteligent si rezonabil. Parintii trebuie sa ii ofere neincetat dovezi de iubire, sa il linisteasca si sa il incurajeze deoarece, la cel mai mic soc afectiv, Valentin se refugiaza in carapacea sa.

 

Sociabil sicomunicativ, Valentin pune mare pret pe intimitate. Este dornic sa se faca placut si sa se simta iubit. Valentin isi doreste sa se imbogateasca din punct de vedere intelectual si poate deveni extrem de usor un erudit, este un autodidact. Atasat de familia sa, Valentin apreciaza armonia, pacea si linistea, confortul si estetica. Valentin este o persoana tandra si senzuala.

 

Valentin are tendinta sa se orienteze spre profesii originale. Sfera creativa si artistica sau activitatile in care comunicarea este necesara sunt domeniile in care Valentin se va simti implinit. Meseriile legate de stiintele umane – medicina, psihologie, sociologie – l-ar putea atrage in egala masura.

Lasă un răspuns