Etimologie – robusta, puternica

Sarbatoare – 25 iulie, 14 februarie

Valentina este dotata cu un caracter puternic si afirmat insa acest lucru nu inseamna ca nu este feminina, chiar din contra. Este o persoana sincera si directa, un melanj de rezerva, raceala si control dar si de impulsivitate, autoritarism, agresivitate chiar. Aceasta dualitate provoaca o serie de contradictii, este destul de derutanta pentru persoanele din anturajul sau. In plus, Valentina are tendinta de a trece de la o extrema la alta, de la o stare la alta intr-un timp scurt ceea ce este din nou derutant pentru anturajul sau.

Valentina este capabila intr-o zi sa fie extrem de mticuloasa, preocupata de cele mai mici detalii iar intr-o zi sa fie extrem de neglijenta, chiar si cu ea insasi. Intr-o zi este timida, intr-o zi este indrazneata. Pe de alta parte, Valentina este o femeie solida, curajoasa si determinata, isi duce absolut toate obiectivele la bun sfarsit, obtine mereu ceea ce isi doreste datorita unei ambitii nemasurate. La Valentina, totul este posibil, cuvantul imposibil nu exista in vocabularul sau. Este o nervoasa ce are mereu nevoie de actiune, de schimbare, de exercitii fizice pentru a-si consuma energia debordanta. Copil, Valentina este deja destul de schimbatoare in ceea ce priveste starea, parintii sai fiind destul de ingrijorati dinaceasta cauza.

Nu suporta sa primeasca ordine, nici din partea parintilor. Daca va avea un frate sau o sora mai mica va fi extrem de geloasa si posesiva, nu este dispusa sa imparta cu nimeni dragostea si afectiunea parintilor sai. Este o fire baietoasa mai ales daca s-a nascut pe data de 5, 8, 14, 17, 23 ou 26, a lunii.  In schimb, daca este nascuta pe data de 4, 7, 13, 16, 22, 25, 31, in luna aprilie su iulie, Valentina risca sa fie o persoana inhibata si pudica.

Valentina adora puterea, ii place sa detina controlul asupra lucrurilor. Banii pentru ea reprezinta o valoare sigura. Din punct de vedere sentimental este geloasa si posesiva insa este o partenera fiabila. Din punct de vedere profesional Valentina va fi tentata de o meserie din domeniul afacerilor, politiei, dreptului sau armatei.

Lasă un răspuns