Etimologie – adevarata (latina), credinta (slava)

Sarbatoare – 18 septembrie

Vera este un personaj rezervat si secretos cu o personalitate afirmata. Vera este nobila, seducatoare si simpla totodata. Isi stapaneste foarte bine emotiile, atat pe cele pozitive cat si pe cele negative iar acest lucru poate fi intimidant pentru persoanele din jur. Vera uraste mediocritatea si superficialitatea, incearca sa fuga cat mai departe de ele. Este perfectionista si idealista si cauta sa progreseze, sa evolueze fara incetare. Este ambitioasa si muncitoare, convinsa ca timpul trece in favoarea sa. Disciplinata si voluntara, Vera are tendinta sa fie autoritara. Incapatanata, nu renunta cu una cu doua la ideile sale, mai ales daca stie ca sunt bune.

Conservatoare si traditionala, Vera este o persoana cu picioarele pe pamant, capabila sa isi asume responsabilitati cu sange rece si eficienta. Munca nu o sperie, nici responsabilitatile de la locul de munca. Posesiva, Vera nu este o persoana generoasa. Copil, Vera este cuminte si placuta, creste fara sa le provoace probleme parintilor. Va fi o sora mai mare protectoare si responsabila, disciplinata si constiincioasa pe bancile scolii.

Vera viseaza la o viata in care sa domneasca linistea si armonia, este mereu in cautarea echilibrului de care are atata nevoie. Este capabila sa mentina legaturi stranse cu persoanele din jurul sau si cu rudele sale chiar daca nu este mereu toleranta. Cand vine vorba de alegerea unui partener de viata Vera este exigenta deoarece va trebui sa isi admire si sa isi respecte jumatatea toata viata. Drept urmare, nu isi permite sa greseasca in alegerea acestuia. Aceasta alegere se dovedeste a fi destul de grea de cele mai mult ori. Vera este o femeie remarcabila, o gazda primitoare si o mama de familie exemplara, femeia perfecta cu alte cuvinte.

Viata sentimentala este deosebit de importanta pentru Vera. Se va consacra in totalitate vietii de familie, caminul este primordial pentru ea. Este o femeie activa si dinamica. Domeniul socio-medical este cel care o atrage sau cel al justitiei. In plus, orice domeniul in care se poate face utila o intereseaza precum educatie, psihologie, decoratiuni interioare sau croitorie.

Lasă un răspuns