Etimologie – victorie, a cuceri

Sarbatoare – 22 ianuarie, 27 septembrie

Vincentiu are o personalitate puternica si tinde sa se impuna atat prin magnetismul sau cat si prin dorinta sa de a impresiona. Rand pe rand introvertit si extrovertit, Vincentiu este un barbat fermecator si afectuos care vrea sa se faca placut si sa fie iubit. Adesea curtenitor, Vincentiu este o persoana cu tact dar i se intampla si lui sa comita unele greseli, este si el o simpla fiinta umana. Este elegant si rafinat, are simtul esteticii. Faptul ca este gurmand este una din placerile sale vinovate. Planul sentimental este deosebit de important pentru el.

Vointa sa este puternica chiar daca i se intanpla ca in unele situatii sa fie ezitant. Vincentiu nu fuge de responsabilitati. In momentul in care este motivat este capabil sa faca orice pentru a-si duce obiectivul sau obiectivele la bun sfarsit. Este influentat in mare masura de familia sa. Exigent, autoritar si directiv Vincent poate avea, sub o aparenta calma, accese de furie atunci cand cineva se opune dorintelor sale.

Copil, este activ si independent. Nu ii plac constrangerile, se va arata rapid indisciplinat si se va opune. Familia trebuie sa ii ofere o educatie rigida, sa il socializeze. Daca este copil unic lucrurile vor fi si mai dificile.

Adept al schimbarilor Vincentiu adora sa faca miscare, sa calatoreasca si sa fie liber de constrangeri, sa faca ce vrea atunci cand vrea. In ceea ce priveste planul sentimental Vincentiu nu este nici fidel, nici foarte romantic. Este putin elitist si poate cunoaste ezitarea atunci cand vine momentul angajamentului afectiv. Aleasa inimii sale trebuie sa fie perfecta altfel se va plictisi destul de repede de ea.

Vincentiu poate fi sensibilizat de mai multe tipuri de profesii precum cele care nu implica rutina, aflate in stransa legatura cu calatoriile, cu sporturile, mai ales daca este nascut pe data de 5,14 sau 23 a lunii. Nici cele in care i se cere sa isi exercite puterea nu ii sunt indiferente deoarece ii place sa conduca si sa manipuleze. Sau va alege o profesie sin domeniul medical sau paramedical.

Lasă un răspuns