Etimologie – credinta, floare, modestie

Sarbatoare – 5 octombrie

Stranie si misterioasa,  sensibilitatea si emotivitatea Violetei este atat de invadatoare incat aceasta are tendinta sa se ascunda in spatele unei masti de pasivitate sau sa se inchida in sine intr-o tacere de gheata. 18 reprezinta numarul activ al Violetei si vine cu o multime de schimbari, de calatorii, cu o reusita tardiva si neorientata in mod obligatoriu spre o latura materiala. Violeta este o persoana idealista, exista cazuri in care lasa impresia ca nu este cu picioarele pe pamant. Are aspiratii deosebit de inalte, adesea irealizabile. Din aceasta cauza poate trece prin faze de deceptie intensa, de deziluzii se poate lasa prada crizelor nervoase sau chiar depresiei.

Violetei ii va fi mai usor sa traiasca prin intermdiul viselor si fanteziilor, are tendinta sa se refugieze in lumea spiritualitatii sau parapsihologiei sau sa fie tentata de paradisurile artificiale. Sentimentele sunt deosebit de importante pentru ea, uraste singuratatea, are uneori tendinta sa se simta marginalizata, data la o parte. Copil, Violeta este fragila si nu poate sa treaca peste sentimetul de inferioritate care o macina incetul cu incetul, nu o lasa sa traiasca linistita. Este esential ca in copilarie parintii sa ii arate afectiunea, sa o inconjoare cu dragoste, sa o faca sa se simta iubita si speciala. In momentul in care se simte sprijinita, Violeta da totul din ea, este capabila de lucruri marete. Pentru a nu o lasa sa cada prada reveriei, parintii trebuie sa ii indrepte pasii spre o activitate artistica precum pictura, muzica, teatru sau actorie.

Violeta apreciaza tot ceea ce este natural, calm dar si lucrurile mai putin obisnuite. Este fascinata de paranormal, de stiintele oculte si de astrologie. Din punct de vedere sentimental viata nu va fi blanda cu Violeta. Are darul de a complica totul. Sensibila si romantica, Violeta viseaza la osmoza cu persoana iubita insa de cele mai multe ori poate parea de neinteles.

Nici cand vine vorba de alegerea profesiei lucrurile nu stau mai bine deoarece este o persoana indecisa. Astfel prima orientare nu va fi neaparat una definitiva. Va alege o meserie din domeniul medical,social sau juridic,din domeniul audiovizual sau fashion.

Lasă un răspuns