Etimologie – pura, virgina (latina)

Sarbatoare – 7 ianurie

La prima vedere, Virginia pare o persoana hiperemotiva, fragila, visatoare, intuitiva si plina de imaginatie. Este o femeie foarte sensibila chiar daca da impresia ca este detasata si pasiva, acesta reprezinta modalitatea sa de a se proteja de lumea inconjuratoare, incercand sa para rece si distanta. Este rezervata, tacuta, izolata parca in turnul sau de fildes insa existe situatii in care se dovedeste a fi entuziasta, pasionala si vorbareata daca se simte in largul sau.

Totul depinde de momentul prezent si de dispozitia in care se afla. Oscileaza intre o faza de introversiune (in special daca este nascuta pe data de  4,7, 13,16, 22, 25, 31 a lunii), si de extroversiune  (in special daca este nascuta pe data de 3,5,12,14,21,23, 30, a lunii). Se poate numi o norocoasa deoarece, chiar daca nu este mereu pregatita sa infrunte dura realitate, cumva soarta este mereu in favoarea sa.

Virginia este o nelinsitita, are momente dese de nervozitate, trece cu usurinta de la o stare la alta, are tendinta sa isi puna mult prea multe intrebari si sa isi complice inutil existenta. In ciuda acestor probleme emotionale, Virginia este seducatoare si fermecatoare. Comunicarea si exprimarea sentimentelor ocupa un loc important in viata sa mai ales ca primii patru ani de viata este mai degraba interiorizata, nu simte nevoia sa vorbeasca cu ceilalti ceea ce ii ingrijoreaza pe parintii sai. Abia la 23 de ani Virginia va incerca sa recupereze timpul pierdut din copilarie. Copil, Virginia are nevoie de dragoste si afectiune, are tendinta sa se refugieze in vise. Disciplina si ordinea nu reprezinta punctele sale forte. Parintii trebuie sa supravegheze indeaproape situatia sa scolara. Teatrul ii va permite Virginiei sa isi exteriorizeze emotiile.

Virginia adora sa calatoreasca, sa descopere lumea. In dragoste are nevoie de pasiune, nu este facuta pentru o relatie de iubire traditionala. Ii plac lucrurile neobisnuite si surprizele, din partea partenerului in special. Profesia aleasa depinde in mare masura de circumstante. Poate fi influentata de parinti in alegerea meseriei: secretara, profesoara, jurnalista sau sa o leaga in functie de impulsul momentului.

Lasă un răspuns