Etimologie – Dumnezeu si-a adus aminte, Dumnezeu nu a uitat (ebraica)

Sarbatoare- 5 noiembrie, 28 iunie

Zaharia este o persoana emotiva, foarte deschisa si in cautarea constanta a noilor oportunitati. Ii place sa fie mereu fruntas in linia intai si sa isi faca mereu « inamici ». Este foarte ambitios, sigur pe el si autoritar in ciuda agasarii si geloziei pe care aceste calitati le poate provoca.

Mania este insa un sentiment pe care Zaharia nu il poate stapani asa cum trebuie din cauza susceptibilitatii sale. Poate sa fie dur cu cei din anturajul sau si sa prefere vorbele grele sau dureroase, dar acest lucru nu reprezinta decat o dovada a inteligentei sale si a constantei cautari a perfectiunii.

Zaharia este un barbat stralucitor si seducator si o persoana extrem de instabila atunci cand vine vorba despre iubire.

Zaharia este si o persoana foarte pasionala, flegmatica si capabila sa actioneze atunci cand trebuie, dar si sa se retraga atunci cand trebuie. La fel ca si crabul, animalul sau totem, Zaharia stie cand sa atace, cand sa intepe prada dar si cand sa se retraga daca lupta este una inegala sau amenintarea considerabila. Zaharia este si o persoana emotiva, care are nevoie de afectiune si de intelegere pentru a avea mai multa incredere in el.

Zaharia da dovada de o ambitie infinita si de vointa, dar si de incapatanare. Dar este capabil si sa lase unele lucruri balta fara sa reactioneze. Nu este pasionat de studiul traditional si este un autodidact care iubeste sa lucreze si sa invete singur. Nu este insa o forta a naturii si oboseste foarte repede. Are nevoie deci de o disciplina serioasa si riguroasa atat pe plan fizic cat si pe plan psihic.

Zaharia este un barbat tandru, sociabil, este atent la cei din jur dar este si foarte nelinistit si realist. Un punct slab al sau- are actiuni cu aluri ezitante. Nu este deci capabil sa ii antreneze sau sa ii conduca pe cei din jur.

De asmenea, Zaharia nu se incurca cu detalii si ii place sa ajunga direct la esential. Este si foarte independent si are nevoie de refugiu pentru a regasi tandretea si siguranta.

Lasă un răspuns