Etimologie- camera de culcat, dormitor (latina)

 Sarbatoare- 27 aprilie

Zita este o femeie foarte atragatoare si sofisticata care are mereu grija de aspectul sau fizic si care stie cum sa seduca pe toata lumea. Bucuria sa de a trai si indemanarea sa o fac sa fie foarte simpatica. Are mare incredere in propriile forte si este nerabdatoare, rapida, indemanatica, intuitiva, cu un spirit practic foarte bine dezvoltat.

Zita se adapteaza foarte usor oricarei situatii si este foarte comunicativa. Zina este o persoana foarte eficienta care stie cum sa ia cele mai bune decizii atunci cand trebuie. Este foarte perseverenta si stie cum sa obtina ceea ce vrea mereu.

Zita adora tot ceea ce tine de structura si de organizare. Deci spontaneitatea si intamplarile neprevazute nu au ce cauta in viata sa. Chiar daca pare introvertita in unele momente, zita este o femeie foarte carismatica, care are tendinta sa impresioneze pe toata lumea din anturajul sau.

In plus, Zita este o femeie foarte dinamica si originala, interesata de foarte multe subiecte, atat pe plan intelectual sau creativ, cat si ludic. Si totusi, din cauza hipersensibilitatii sale, Zita poate parea la prima vedere inhibata, neincrezatoare sau rezervata.

Zita se va remarca mereu prin discernamantul si tenacitatea de care da mereu dovada. Este solicitata mereu in momentele importante din viata. Poate asimila foarte repede noile informatii pe care le primeste, este ordonata si planifica totul in cele mai mici detalii.

Zita este o combatanta care nu lasa pe nimeni sau nimic sa o abata din drumul sau. Nu isi pierde niciodata din vedere obiectivele si are mereu in minte un plan sau un proiect. Este foarte muncitoare si ambitioasa si este inamicul de temut al lucurilor facute cu jumatate de masura.

Zita adora sa se distreze, sa fie pe placul celor din jur, sa se exprime si sa profite din plin de viata. Cauta insa absolutul in tot si toate si nu este mereu cu picioarele pe pamant.

In domeniul sentimental, Zita nu va renunta la masca sa misterioasa. Este exigenta si inaccesibila dar foarte fermecatoare in acelasi timp.

In domeniul profesional, Zita este atrasa de tot ceea ce tine de avangarda, estetica, moda, arta, medicina sau stiinta.

Lasă un răspuns